Buna!
WAFFE
200 g de faina, 70 g de zahar, 2 oua, 2 iaurturi mici, 100 g de unt, 1 cana de apa, 1 plic de zahar vanilat, 1 plic praf de copt, un praf de sare.
Se pune untul la topit.Acum se cerne faina, se adauga un praf de sare si zaharul.Se separa galbenusurile de albusuri, se pune cate un praf de sare si peste ele.Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat.Se adauga putin cate putin untul topit si se pune si iaurtul scurs de zer.Se omogenizeaza usor, iar albusurile se bat spuma.Se adauga peste faina amestecul de galbenusuri, albusurile spuma, apa si praful de copt.Se pune aparatul la incins, se unge cu putin ulei.Cu un polonic mic se toarna aluat in forme.
Te pup!
Te pup si eu!
Acum spune-mi, e testata reteta de tine, sau e luata de pe net?
Cu iaurt nu stiam... iese buna? Pufoasa si moale, sau mai scortoasa?
Iese foarte bun cu iaurt, destul de pufos.Incearca si nu o sa regreti, mie mi-au iesit delicioase.
Te pup, sa-mi spui cum ti-au iesit!
Iei la nimereala orice reteta de pe net, dar oricare, nu te-ncurci.Secretul la reteta este zaharul si untul, trebuie un zahar special care arata ca sarea grunjoasa, d-aia ies "crocante" si nu uscate ca la masina ta. Untul nu trebuie topit, ci amestecat cu aluatul dar sa ramana cocoloase.Margarina nici nu se pune vorba, doar nu mananci plastic cu faina si zahar.Le mananci imediat cum le-ai scos, nu le lasi sa zaca pe farfurie pana termini portiile la tot cartierul.
Bine, te pup si pe tine atunci
Deci zahar candel si unt netopit, bag in mixer, fac zob totul?
Zahar cande sau candel, vezi ca primul are accent si eu stau prost cu tastatura.
Pai, daca tu bagi untul la miSter, crezi ca mai raman cocolase? Nu uita sa-l lasi freo ora la temperatura camerei, pe el, pe unt - dupa aceea incepi experimentul
De mana, chef, de mana, ca e sfanta!
sheila_2840 întreabă: