Se usuca din cauza albusurilor. Poti utiliza mai putine albusuri si mai multe galbenusuri.Cand le pui pe farfurie, le ungi cu dulceata sau cu ce iti place, duci 1 cm marginile de la doua laterale spre interior si abia apoi rulezi. O sa vezi ca nu se mai usuca.
Nici eu nu pun lapte in clatite, ci le fac cu apa minerala sau bere. La clatitele ce vor avea umplutura dulce, adaug un plic de budinca de vanilie si apa minerala, iar la cele umplute cu carne sau sunca adaug bere in compozitie.
@gabimaris are dreptate. Daca in compozitie se pune drojdie, nu mai obtii clatite, ci lipii.
Nu pue zahar.Eu pun in compozitie numai :faina, lapte sau apa minerala, putin ulei si ou. Cand scot clatita pe farfuri, o presar cu zahar. E suficient si nu se ard cu siguranta.
Hmmm... pune apa minerala si lapte.Si nu folosi zahar in compozitie ca se caramelizeaza si se lipesc de tigaie.Si nu le mai lasa asa de mult in tigaie, pune un strat mai subtire de compozitie. Oricum putin tot se vor usca pe margini
Dupa ce faci compozitia de clatite o pui in frigider cam 1 ora /3oua, faina si apa.
La mine mereu sau uscat pe margini dupa o zi in general si cred ca oricum le-ai face tot se usuca!
Ma mininez de retetele cu drojdie.praf de copt.cola.fratilor ce face-ti scovergi?
Pune apa minerala...
pe langa celelalte ingrediente. dupa parerea mea de rezultate...succes
Haoleu, nu am mai auzit de clatite cu drojdie sau praf de copt! Reteta este cat se poate de simpla: apa minerala, faina si un pic de sare! Optional ou!
Poti aduga in compozitie bere sau cola, sau drojdie cand sunt facute cu lapte.