| Furnicuta000 a întrebat:

Mi s-a stricat termostatul pentru centrala cu peleti si am luat altul. Fiind sarbatorile nu am gasit un instalator sa vina sa monteze asa ca am montat eu cu tata. E un termostat wireless dar are si o bucata care se leaga cu niste fire de centrala si se baga in priza (stiti la ce ma refer), a fost mai complicat cu setarile dar am reusit. Dar e o problema, termometrul de la termostat nu arata bine. Adica el arata 23 grade cand de fapt sunt 20 grade (am verificat cu un termometru). Deci inainte setam la 23 grade ca sa fie cald cat vreau eu dar acum trebuie sa setez la 26 grade ca sa am 23 grade, sper ca ati inteles ideea. Intrebarea mea e: cu ce am gresit de nu merge termometrul ala? E problema la termostatul ala wireless sau la bucata aia care se leaga la centrala? E el defect din fabrica? Pot sa il folosesc asa sau trebuie neaparat rezolvat?
Va rog sa raspundeti doar daca stiti si nu veniti cu raspunsuri de genul "cheama un instalator" ca stiu ca trebuie sa chem, nu sunt retardata, doar ca nu lucreaza

6 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Pare a fi defect din fabrică. Cred că este Made in China. Eu am o stație meteo Made in China care arată mai mult decât în realitate.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu e defect termostatul, e doar dereglat fata de termometrul TAU.
Bunicul meu (mester ceasornicar) m-a invatat un lucru de baza, dar esential:
"Un ceas indica totdeauna ora exacta, dar doi - niciodata".
Valabil la orice instrument de masura.
Asta inseamna ca, orice aparat de masura are limite de toleranta admise (+/-), limite intre care se considera ca functioneaza corect.

In cazul tau ai 2 aparate: termostatul si termometrul.
Daca termostatul are toleranta de +/- 2 grade, iar termometrul are toleranta de +/- 3 grade, atunci se poate considera ce impreuna au toleranta (permisa) de +/- 5 grade, deci admisibil.

Pe tine te intereseaza doar sa poti regla incalzirea optima pentru tine si sa functioneze automatizarea.

| Furnicuta000 explică (pentru Bula):

Si la cel vechi de ce arata temperatura corecta? Nu e vorba numai de marja de eroare, e vorba ca e frig, cand arata 23 grade clar e frig de nu mai pot sta nici desculta in casa si eu una nu suport sosetele

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Zi-mi tu ceva ce nu e facut in China

| gabicoo a răspuns (pentru Furnicuta000):

Honeywell.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Furnicuta000):

Verifica metrologic ambele termometre.