Orice miere care este tinuta la rece se cristalizeaza. Mierea se tine la temperatura camerei. Tinuta la aceasta temperatura doar cea de salcam si de munte nu se cristalizeaza. Nu are sens s-o ti in frigider, pentru ca ea nu se strica. Binenteles ca o miere care se cristalizeaza este pura, daca era impura ramanea la stadiul lichid-vascos.
La agronomie am facut un curs de apicultura, am practicat 3 ani, e adevarat ca nu am produs miere de salcam.Dar acolo zicea ca mierea de salcam e singura care nu cristalizeaza! ...acum am cumparat un borcan de miere pe care scrie ca e de salcam, am pus-o in frigider si cand am scos-o s-o mananc vad ca e cristalizata! Sa nu fie pura?
Toate tipurile de miere se cristalizeaza, perioada in care se formeaza cristalele depinde de calitatea mieri, de ex o miere buna se poate cristaliza si dupa 10-20 ani (mai mult sau mai putin ) cristalizarea se formeaza din depunearea glucozei. daca imi aduc bine aminte
M-ati convins. Initial m-am speriat, crezand ca n-ar fia asa, macar acum am inteles. Multumesc.