Da. Din pacate, daca temperatura depaseste 40 grade, atunci mierea devine toxica. http://www.neoclinique.ro/index.php?module=pagini&pagina=24
Nu stiu ce efecte toxice are mierea. Acum am citit ca e in fapt mierea nu poate fi folosită la obţinerea unor prăjituri sau a cozonacilor pentru că aluatul îndulcit cu miere nu creşte dar şi pentru că, prin preparare termică, mierea îşi pierde proprietăţile şi devine toxică pentru organismul uman.
Tatal meu nu a citit articolul si poate de asta turta dulce pe care o face cu miere creste si... am mancat-o ani de zile fara sa murim. Totusi stiu ca mierea isi pierde proprietatile benefice cand se incalzeste si de aceea nu se recomanda a se folosi la indulcitul ceaiului (spre ex) cand acesta este f. fierbinte. Se adauga in ceaiul caldut.
Totusi de citit am citit din discutiile pe net a unor apicultori ca in fapt si ei stiu ca mierea fiarta este toxica. Nu se mai foloseste, decat in capcanele pentru viespi.
Nu, nu devine toxica ci doar schimbandu-si compozitia isi schiba implicit si gustul
Trage-ti putin cu ochiul mintii la spusele stramosilor:
http://www.leacuri.net/html/hildegard/produse_animale.htm
Da. Mierea devine toxica daca depaseste 40 grade.
http://www.vilamarinn.ro