Il gasesti in supermarket la raionul branzeturi.Se obtine prin acidificarea smantanii de la laptele de vaca.
'neata!
MASCARPÓNE s. n. preparat din lapte prins; specialitate de brânză italienească. (< it. mascarpone)
Provenita din regiunea italiana Lombardia, Mascarpone este o branza dubla sau tripla, foarte untoasa, facuta din lapte de vaca.
Este de culoarea fildesului, moale si delicata, cu textura care poate varia de la cea a branzei de vaca cu cocoloase, pana la cea a untului moale. Este suficient de versatila pentru a fi amestecata cu alte gusturi, si uneori se vinde indulcita cu fructe.
In zona Friuli din Italia este preferata o branza Mascarpone amestecata cu ansoa, mustar si condimente.
Este un fel de brinza care se produce prin coagularea
acida a cremei de laptee: cu adaosul de acid acetic sau citric.
termenul provine de la cuvintul "mascherpa" care inseamna crema de lapte.
Incalzind crema care are 25-30% grasime cu adaos de acid citric la 8'0-90 gradeC°se prvoca coagulatia care il face cremos