Salata portugheza:
Ingredinte:
150 g ardei gras, 100 g masline, 300 g carne de pasare, 60 ml otet, 20 g sare, 150 g orez, 150 g rosii, 60 ml ulei, 2 g piper.
Mod de preparare:
Se coc ardeii, se curata, se taie in bucatele si se amesteca impreuna cu orezul fiert, rosiile taiate felii, carnea de pasare fiarta si taiata cubulete, maslinele tocate marunt. Se toarna deasupra un sos compus din ulei, otet, sare si piper.
Un deliciu!
Ingredinete reteta : ardei gras, ceapa, fasole, masline, otet, rosii, ton,
Cui ii arde de gatit la 40 de grade? Va propunem ca alternativa la dogoarea aragazului sau a cuptorului o reteta de salata a carei bogatie de arome si gusturi nu poate fi depasita decat de bogatia de culori vii ale ingredientelor proaspete.
Ingrediente: 1 salata mica, 6 rosii, 150 gr fasole boabe, 100 gr masline, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ridiche mijlocie, 1 conserva de ton, 1 ceapa rosie, 4 oua fierte tari, 9 fileuri de sardele, 2 catei de usturoi, sare, piper, zahar, otet, uleiul de la conserva de ton.
Mod de preparare: Se pregatesc toate legumele: se taie ardeiul si i se scot samburii, se curata ceapa, se spala toate impreuna cu restul legumelor si apoi se taie: rosiile semiluna, ceapa rondele, ardeii felii subtiri. Se cojesc ouale si se taie si acestea. Se maruntesc sardelele si apoi se adauga tonul, care se scurge de ulei. Usturoiul, condimentele, otetul si uleiul se amesteca, formand un sos cu care se stropeste salata. La sfarsit se adauga si maslinele. Se pot adauga si verdeturi sau ierburi aromate dupa preferinta. Un alt mod de prezentare ar fi sa tapetati fundul unui vas transparent cu foi mari de salata proaspata in care sa asezati salata.
ngredinete reteta : branza telemea, ierburi aromate, masline, oua, rosii, salata verde, ulei,
Vara e bine sa se consume cat mai multe cruditati. Combinata cu omleta si bucati de branza grasa, salata de cruditati este deosebit de satioasa si gustoasa.
Ingrediente: 1 salata verde, 3 oua, 2 rosii, ierburi aromate, sare, piper, ulei de masline, 100 ml lapte, 150 gr branza grasa, 50 gr masline.
Mod de preparare: Se pregatesc doua omlete pufoase din oua, verdeata, lapte, sare si piper si dupa ce sunt gata, se puna branza deasupra, se ruleaza, si se lasa deoparte. Se spala ceapa, rosiile si salata, se taie toate bucatele, iar ruladele din omleta de asemenea se taie in froma de rondele. Se adauga in final si maslinele, iar din otet, ulei si ierburi aromate se afce un sos care se toarna peste salata.
Ingredinete reteta : ceapa, dovlecei, masline, morcov, otet din vin, paine, rosii,
O salata racoritoare, satioasa si mai ales gustoasa si plina de vitamine!
Ingrediente: 2 dovlecei, 1 salata, 4 rosii, 2 cepe, 4 felii de paine, 1 morcov, 5 linguri ulei de masline, 2 linguri de otet din vin, 1 lingura de unt, sare, piper, 1 lingura de mustar de Dijon.
Mod de preparare: Se curata dovleceii, morcovii si ceapa. Se spala salata, rosiile, dovleceii, morcovii si se taie: salata bucatele mici, morcovii si dovleceii fasii subtiri, rosiile semiluna, ceapa rondele. Painea se taie bucatele si se prajesc in unt. Se aranjaza frumos in farfurii sau castronase. Din condimente, ulei, otet si mustar se face un sos cu care se stropeste salata.
Salata cu ton este o mancare usoara si sanatoasa foarte simplu de preparat si deosebit de gustoasa. Se serveste la cina insotita de vin alb, rece.
Ingrediente: 200 gr. de ton fiert si marinat, 500 gr. de cartofi, 150 gr. masline, 2 cepe de marime mijlocie, 150 - 200 gr. castraveti murati, 3 oua fierte (tari), ulei de masline, zeama de lamaie (o lingurita), sare si piper, cateva frunze de patrunjel.
Mod de preparare: Se spala bine cartofii si apoi se fierb in coaja. Intre timp se taie ceapa julien, se taie felii castravetii murati si ouale fierte si se adauga tonul fiert si marinat. Cartofii fierti se taie felii si se adauga impreuna cu maslinele. Totul se stropeste cu ulei de masline si putina zeama de lamaie. La sfarsit se presara sare si piper dupa gust si se lasa totul la rece pentru cel putin o jumatate de ora. Se serveste ornata cu rondele de rosii proaspete si cateva frunzulite de patrunjel verde.
Ingredinete reteta : lamaie, margarina, salata mexicana, taitei, ulei de masline, usturoi, ierburi aromate,
Salatele sunt preferate in anotimpul calduros. Dar cum unele persoane prefera mancarea mai consistenta, va propunem o salata usor de pregatit, dar mai consistenta datorita pastelor care se adauga legumelor din salata.
Ingrediente: 1 punga salata mexicana (de preferinta cu porumb ), 100 gr margarina, 1 pachet de taitei lati, ulei de masline, lamaie, ierburi aromate, sare, piper, 2 sau 3 catei de usturoi pisati.
Mod de preparare: Pastele se fierb in apa cu putina sare si o lingurita de ulei. Se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Salata mexicana se pune la calit in 100 gr. margarina. Se amesteca apoi cu pastele fierte peste care se toarna un dresing din ulei de masline, suc de lamaie, usturoiul pisat, ierburi aromate. Se amesteca totul si se serveste calda cu cascaval ras deasupra.
Ingredinete reteta : lamaie, margarina, salata mexicana, taitei, ulei de masline, usturoi, ierburi aromate,
Salatele sunt preferate in anotimpul calduros. Dar cum unele persoane prefera mancarea mai consistenta, va propunem o salata usor de pregatit, dar mai consistenta datorita pastelor care se adauga legumelor din salata.
Ingrediente: 1 punga salata mexicana (de preferinta cu porumb ), 100 gr margarina, 1 pachet de taitei lati, ulei de masline, lamaie, ierburi aromate, sare, piper, 2 sau 3 catei de usturoi pisati.
Mod de preparare: Pastele se fierb in apa cu putina sare si o lingurita de ulei. Se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Salata mexicana se pune la calit in 100 gr. margarina. Se amesteca apoi cu pastele fierte peste care se toarna un dresing din ulei de masline, suc de lamaie, usturoiul pisat, ierburi aromate. Se amesteca totul si se serveste calda cu cascaval ras deasupra.
Ingredinete reteta : oua, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, otet, zahar,
Oua, cartofi, ceapa si un sos simplu din ulei, otet, zahar si condimente: o reteta usor de pregatit si de servit.
Ingrediente: 6 oua, 100 g ceapa, 3 - 4 cartofi, 2 linguri ulei, sare, piper, otet, zahar.
Mod de preparare: Se fierb ouale tari, iar cand sunt gata se scot, se clatesc in apa rece, se decojesc si se taie felii. Se taie ceapa felii rotunde, se opareste in putina apa fierbinte si se lasa sa se scurga. Cartofii se curata, se spala, se taie cu un cutit ondulat ca pentru a obtine cartofi surgilati si se prajesc in ulei incins. Cand sunt gata, se scot cu o spumiera si se pun intr-un castron de sticla alaturi de feliile de oua si rondelele de ceapa. Se face un suc de salata, se toarna peste salata impreuna cu uleiul, se potriveste de sare, piper si zahar si se amesteca. Se poate servi simpla sau insotita de branzeturi.
Poftă bună!
Rosii si castraveti Cred ca stii sa tai castraveti, rosii, sa presari sare si sa pui ulei sh otet si sa amesteci
Eu as propune o salata de fructe, este foarte bogata in vitamine si-ti ofera energia de care ai nevoie! orice fruct adaugi este forte bun!
PrINcEss_Y întreabă:
LisaJulie întreabă: