Bună!
Găseşti aici câte reţete doreşti: http://www.petitchef.ro/retete/tort-cu-ciocolata.
Nu are rost să dau Copy şi Paste.
Spor la gătit!
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.lauraadamache.ro/......nsare.html
http://www.teoskitchen.ro/2012/10/tort-cu-ciocolata.html
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/tort+cu+ciocolata.html
http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-ciocolata-39630.html
http://www.caietulcuretete.com/2013/01/tort-trio-de-ciocolata.html
http://www.lauraadamache.ro/retete-culinare/torturi/#
http://www.petitchef.ro/retete/tort-cu-ciocolata
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/tort-de-ciocolata/
http://www.caietulcuretete.com/......psuni.html
Toate cele bune.
Ingrediente:
Ingrediente blat:
* 9 oua
* 225 gr. zahar
* 1 plic si jumatate(60 gr.) budinca de cicolata
* 30 gr. cacao
* 150 gr. faina
* 1 1/2 lingurita praf de copt
Pentru mause de ciocolata:
* 300 ml. frisca lichida
* 300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie
Ciocolata se rupe bucati, se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit, iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul.
Pentru crema de ciocolata alba:
* 300 gr. ciocolata alba
* 100 gr. unt nesarat
* 9 linguri de frisca lichida
Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca, iar dupa aceea se lasa la racit. Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata.
Pentru sirop:
* 400 ml. apa
* 200 gr. zahar
* 2-3 plicuri capucino de ciocolata
* rom
Zaharul se face caramel, se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust.
Glazura:
* 200 gr. ciocolata
* 200 ml. frisca
Se topesc pe baie de aburi,iar cind s-a racit se pune peste tort.
Preparare:
*
Albusele se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul, iar dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, budinca, cacaoa si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusele batute spuma si se amesteca de jos in sus pina la omogenizare.Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm. Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.
Asamblarea: blat insiropat, jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, mauseul de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.Se orneaza dupa preferinta. POFTA BUNA este practic si usor, timpul de preparare este de 1 h, cam 8 porti ies sau iti mai dau retate Tort de ciocolata super rapid Ingrediente:
225 g faina
350 g zahar
85 g cacao
11/2 lingurita praf de copt
11/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
250 ml lapte
125 ml ulei vegetal
2 lingurite esenta vanilie
250 ml apa fiarta
Crema
140 g unt
280 g zahar pudra
1-2 linguri lapte
Preparare:
Etapa 1
Pentru inceput puneti toate ingredientele uscate intr-un castron si amestecati-le bine.
Etapa 2
Apoi adaugati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie si amestecati pana ce obtineti o compozitie omogena.
Etapa 3
Adaugati apa fiarta, putin cate putin, si nu va speriati ca veti obtine o compozitie foarte lichida. Tapetati doua forme rotunde de prajitura cu hartie de copt si turnati compozitia de ciocolata.
Etapa 4
Puneti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Cand sunt gata scoateti din cuptor lasati sa se racoreasca in forma pentru 10 minute apoi scoateti blaturile pe un gratar de bucatarie, indepartati hartia de copt si lasati sa se raceasca complet.
Etapa 5
Pentru crema mixati untul pana ce devine moale si pufos. Adaugati jumatate din zaharul pudra si mixati pana ce acesta se incorporeaza complet. Adaugati si restul de zahar cu o lingura de lapte mixand continuu pana ce obtineti o crema moale.
Etapa 6
Cand blaturile s-au racit asezati primul blat pe un suport de tort sau chiar o farfurie si intindeti crema apoi asezati celalalt blat deasupra.
Etapa 7
Eu am ornat tortul meu cu un strat de icing din comert pe care il aveam in dulap asteptand o ocazie speciala dar daca doriti un tort complet de ciocolata topiti pe baie de aburi 200g de ciocolata cu 200 g frisca lichida si turnati peste tort.
POFTA BUNA! alta reteta Tort amaretto cu ciocolată Ingrediente:
Blat:
50 g unt,
200 g zahăr pudră,
3 ouă,
200 g smântână,
175 g făină,
3 linguri cacao,
1 lingură praf de copt,
1/2 linguriță sare.
Sirop:
300 ml apă,
150 g zahăr,
40 ml Amaretto.
Cremă:
200 g frișcă lichidă,
200 g ciocolată neagră,
200 g unt,
200 g zahăr pudră,
40 ml Amaretto.
Preparare:
Etapa 1
Se începe cu prepararea blatului.
Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă.
Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul.
Adăugăm smântâna și batem în continuare până la omogenizare.
Într-un castron cernem făina cu cacao, praf de copt și sarea, după care se adaugă în ploaie la celelalate ingrediente și se amestecă bine cu o lingură până la omogenizare.
Compoziția se pune într-o tavă de tort rotundă cu pereți detașabili unsă cu unt.
Se coace la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 minute.
Se verifică cu o scobitoare - se introduce scobitoarea în mijlocul tortului, iar dacă aceasta iese curată, atunci tortul este copt.
Se lasă să se răcească în tavă.
Până la răcirea blatului se pregătește siropul.
Într-o crăticioară se toarnă apa și se adaugă zahărul.
Se pune la foc potrivit și se amestecă până la dizolvarea zahărului.
Se lasă să clocotească 4-5 minute, adăugăm Amaretto și oprim focul, apoi se lasă la răcit.
Se trece la prepararea cremei.
Se pune frișca lichidă într-o crăticioară și se adaugă ciocolata neagră ( de preferat de minim 50 % cacao) ruptă în bucățele.
Această crăticioară se pune în bain-marie să se topească bine ciocolata, amestecând constant.
Când s-a topit toată ciocolata, se scoate crăticioara din bain-marie și se lasă la răcit.
Între timp se freacă bine untul (scos cu cel puțin o oră înainte la temperatura camerei) cu zahărul pudră.
Adăugăm ciocolata topită și răcită, Amaretto și amestecăm bine până la omogenizare.
Blatul se taie în două, siropul se împarte în două.
Pe un platou, punem o parte de blat, se însiropează și se unge cu 1/3 din cremă.
Se aranjează cealaltă parte de blat, se însiropează și se ornează cu restul de cremă și pe laterale.
Se dă la rece pentru o ora, apoi se decorează cu fulgi de migdale.
Se mai dă la rece pentru alte 2 ore sau cel mai bine peste noapte.
Poftă bună! Spor la TReaba pofta buna! funda, vot?:d
Torturi cu ciocolata:
http://www.restaurantedelux.ro/......olata.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-cu-cirese-ciocolata-si-frisca.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-cu-ciocolata-si-kiwi.html
http://www.restaurantedelux.ro/......olata.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-cu-crema-si-lichior-de-cafea.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-cu-visine-si-ciocolata.html
http://www.restaurantedelux.ro/......nilie.html
http://www.restaurantedelux.ro/......afine.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-padurea-neagra.html
http://www.restaurantedelux.ro/reteta-zilei-tort-cu-crema-de-ciocolata.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-de-ciocolata-cu-menta.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-de-ciocolata-cu-fructe-de-padure.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-cu-fistic-si-ciocolata.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-de-ciocolata-cu-capsuni.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-de-cirese-cu-branza.html
http://www.restaurantedelux.ro/tort-cu-capsuni-si-fulgi-de-ciocolata.html