| elena a întrebat:

Nu am facut mancare niciodata din prune uscate...in afara de compot, ce imi recomandati sa prepar. Multumesc pentru raspunsuri.

Răspuns Câştigător
| nonni a răspuns:

Daca iti plac mancarurile dulci, combinatiile de carne si sorusi dulcegi poti sa faci o friptura cu prune uscate.
un cotlet de porc de exemplu cu sos din prune uscate un pic rozmarin ...sau, desfa cotletul sa fie paturica, si il umplii cu nuci macinate amestecate cu nucsoara si prune uscate. rulezi, legi, stropesti cu ulei si eventoal condimente dupa gus... apoi la cuptor.

daca vrei retete exacte va trebui sa dai un google.

5 răspunsuri:
| Andreeame21 a răspuns:

Pilaf, facea bunica mea, e foarte bun.Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orez cu prune

| EUSIATIT a răspuns:

Mincare de ptune uscate se face ca si ciulamaua se fierb prunele se face un rantas cu faina putin prajita in ulei si apoi tornizeama din prunele fiertte pui putim zahar dar nu f mult di e f bine mincare moldoveneasca am invatat de ma niste basarabeni

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am facut cu orez: se oparesc prunele, se pun la foc si cand sunt fierte la jumate se pune si orezul sa fiarba impreuna... separat calesti o ceapa si o pui peste prune. la sfarsit arzi doua linguri de zahar si faci un sirop care se adauga si el [ii da un gust placut}

| bluerose a răspuns:

In orice tocanita, le pui la sfarsit (sa mai fiarba cam 10 min.) dupa ce le-ai tinut cam 1 h in apa calda, sa se umfle. Pofta buna!