Vezi in josul paginii, la Superputerile sarii:
https://baking-happiness.com/sarea-in-bucatemai-ales-in-aluaturile-dospite/
Potentiaza aroma produselor dulci, iar in aluaturile dospite, ofera un control mai bun asupra dospirii.
Desigur ca daca pui prea multa, il strici.
Sarea, in prezenta apei, se ionizeaza si devine bun conductor pentru biocurentii din organism.
Unul din efecte este ca, putina sare din mancare amplifica gustul mancarii.
Poate întelegi dacă faci o data aluatul fără sare?
Pusa pana la o limita, potențează celelalte arome din conținut. Cu sare, cozonacul are "suflet".
Sarea are și rol de conservant, nu doar pentru gust.
Nu uitați că în saramură se pun legumele pentru conservare de succes, nu în oțet.
Am citit dar eram de părere că sarea trebuie pusă doar la alimentele și mâncărurile care nu sunt dulci.
Este o foarte mare diferenta intre sare si gustul sarat, care necesita o cantitate destul de mare de sare ca sa se simta
la fel se intampla cu alte chestii, de gen conserva de tocanita, in care se pune suc de lamaie ca sa omoare bacteriile si ciupercile care ar produce mucegai, dar se pune atat de putin ca nu schimba gustul, deloc
iar, revenind la sare, din cauza ca e atat de putina se practica in draci, de ex. carnea cruda e injectata cu sare ca sa atarne mai greu la cantar, lucru care ar trebui interzis de lege
Mai ales in coca cola, fondante, ciocolata si dulciuri.
Încearcă sa faci clatitele, cozonacul si altele fara sare si o sa-ti dai singura seama