Crema de zahar ars
Ingrediente
6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat
Mod de preparare
1Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.
2Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Se serveste rece, de la frigider.
Sugestii
Daca va place cu mult sos puteti dubla cantitatea de zahar ars.
Eu de obicei cumpar blat, fac o crema din aceea instant sau daca gasesc ceva pe net interesant( scriu `crema tort` in google) si fructe La urma ornez cu tot felul bombonele ce gasesc in hypermarket.
O sa-ti las reteta tortului mei preferat: TIRAMISU:
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 pachet piscoturi pentru Tiramisu
1 cutie mascarpone
1 cutie frisca Hulala
3 oua
150 gr zahar
esenta de rom
cacao
cafea fara zahar sau nes fara zahar
Mod de preparare:
Se freaca zaharul cu galbenusurile. Dupa ce amestecul devine spumos, se adauga cutia de mascarpone si se amesteca bine. (Se poate folosi mixerul).
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine. Se adauga esenta de rom.
Intr-un vas, se pune un strat subtire din crema obtinuta, apoi se pun piscoturile (trecute prin cafea, foarte putin, doar sa se umezeasca), unul langa altul ca sa acopere toata suprafata vasului.
Peste ele se pune un strat de crema, apoi alt strat de picoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.
Pofta buna!
O reteta pentru un tort de ciocolata absolut delicios
http://www.afladespre.ro/reteta:-tort-de-ciocolata-1567.htm