Ingrediente
PENTRU BLAT
75g de unt, moale, plus extra pentru uns tava
175g de zahăr
175g de făină, amestecată cu 1/3 linguriță praf de copt
3 ouă medii
100g de smântână (dintr-un recipient de 300g, pentru că vei folosi pe restul pentru stratul de înghețată, de mai jos)
1 linguriță extract de vanilie
PENTRU STRATUL DE ÎNGHEȚATĂ
200g de zmeură, plus extra pentru servit
100g de coacăze roșii, plus extra pentru servit
100g de zahăr pudră, plus 2 linguri
300ml de smântână pentru frișcă
250g de mascarpone
200g de smântână (rămasă de la compoziția pentru blat)
3 piersici, sâmburele îndepărtat, iar miezul tocat
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 160°C. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt fundul și marginile unei forme adânci de prăjitură, cu diametrul de 20cm. Pune într-un bol mare untul, zahărul, făina, ouăle, smântâna, vanilia și ¼ linguriță de sare și mixează-le cu un mixer electric. Odată ce ai obținut o compoziție omogenă și fină, transfer-o în forma de prăjitură și coace-o 50-55 de minute, până când blatul se umflă și devine auriu, iar o scobitoare introdusă în miezul lui iese curată. Lasă-l să se răcească 10 minute în tavă, apoi transferă-l pe un grătar pentru prăjituri pentru a se răci complet.
2. Curăță forma de prăjitură și tapeteaz-o cu un strat dublu de folie alimentară. Pune într-un bol jumătate din cantitatea de zmeură, jumătate din cea de coacăze roșii și 2 linguri de zahăr pudră și zdrobește-le ușor cu o furculiță. Lasă-le deoparte. Într-un alt bol reunește smântana pentru frișcă, zahărul pudră, brânza mascarpone și smântâna rămasă de la blat și mixează-le cu un mixer electric până când obții o frișcă moale. Încorporează în ea piersicile și fructele de pădure întregi și zdrobite.
3. Taie blatul pe orizontală în 3 straturi egale. Răstoarnă stratul de deasupra în forma de prăjitură, astfel încât partea care a fost înainte la suprafață să devină fundul tortului. Adaugă peste el jumătate din crema cu fructe și întinde-o până la margini, uniformizând-o la suprafață. Răstoarnă și al doilea strat de blat în tavă, întinde pe el crema rămasă, apoi răstoarnă ultimul strat de blat. Apasă ușor pe el pentru a elimina eventualele bule de aer dintre straturi, apoi învelește tortul în folie alimentară și dă-l la congelator. Poți îngheța, de asemenea, câteva zmeure și coacăze roșii, pe care să le servești lângă tort. Lasă tortul în congelator cel puțin 4 ore.
4. Scoate-l din congelator cu cel puțin 20 de minute înainte de a-l servi. Transferă-l din tavă pe un tocător și feliază-l. Feliile rămase pot fi puse la loc în congelator și mâncate în cursul următoarelor 2 săptămâni. Servește-l cu fructe de pădure suplimentare.
5. V.N. per felie: 541 kilocalorii, 7g proteine, 46g carbohidrați, 37g grăsimi, 23g grăsimi saturate, 2g fibre, 32g zahăr, 0, 5g sare
Funda?
Bună!
Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete.
Vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html
http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html
http://whatlibertyate.com/......a-coacere/
http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/
http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/
Toate cele bune.
Ingrediente
4 foi din comert
100 g zahar
2 plicuri cappuccino,
esenta de lamaie
zahar vanilat
10 g zahar
50 g cacao
2 oua
3 linguri faina sau amidon
arome
200 g zahar pudra
300 g unt.
Mod de preparare
Fierbi siropul, insiropezi fiecare faie in parte. Lasi sa se patrunda 1/2 ora.
Pentru crema fiarta, 100 g zahar si cacao le dai la fiert cu laptele. Cand clocoteste, incorporezi compozitia de oua si faina. Amesteci pana se indeseste. Iei de pe foc, lasi sa se raceasca.
Crema de unt se face folosind 200 g zahar pudra, aromele si untul le batandu-le spuma. Dupa ce se raceste crema fiarta, adaugi cate o lingura in crema de unt. Cu aceasta crema montezi tortul.
e foarte rapid de facut, succes si pofta buna
Funda?
Buna, incearca:
_tort de visine si piscoturi
http://www.preparatedevis.ro/2014/05/tort-de-visine-si-piscoturi.html
_tort krantz
http://www.preparatedevis.ro/2014/02/tort-krantz.html
_tort diplomat
http://www.preparatedevis.ro/2014/01/tort-diplomat.html
http://www.preparatedevis.ro/......at-cu.html
_tort de clatite cu branza dulce
http://www.preparatedevis.ro/......ci-si.html
_http://www.preparatedevis.ro/......r-ars.html
Spor la treaba! :)
TORT DE PORTOCALE
4oua, 4linguri de faina, 4linguri de zahar, o cutie de 500ml frisca HULALA, 1plic de gelatina, 2-3portocale
1. Se face un blat de pandispan din cele 4oua, 4linguri de faina si 4de zahar. Se coace si se lasa la racit.
2. Intre timp batem bine frisca hulala cu un plic de gelatina dizolvat in 2-3linguri de zeama de portocala, insiropam blatul racit cu cateva linguri de suc de portocale si adaugam frisca peste blat si ornam cu felii de portocala.
DaciaRomania întreabă: