In general, cuburile sau supele instant contin multi aditivi alimentari si multa sare. Nu este recomandat consumul pe scara larga a acestora si mai ales in alimentatia copiilor.
Se poate gati si fara aceste tipuri de produse, dar procesul de gatire devine mai lung.
De exemplu, in supe si borsuri in loc sa se puna apa + cuburi de concetrat, se face supa in casa (pentru supa de vita, se fierb oase de vita cu putina carne si legume etc).
De asemenea, borsul se poate achiziona proaspat din piata (in loc sa se foloseasca bors din plic).
Pentru a da gust bun mancarurilor, recomandarea noastra este folosirea condimentelor adevarate - sare (cu moderatie), piper, maghiran, busuioc, cuisoare, nucsoara, salvie, oregano, rozmarin, tarhon, menta etc. Acestea se combina in functie de felul de mancare preparat si dau gust bun si aroma mancarurilor fara a fi periculoase.
Sunt bune la gust.stiu stiu ca nu sunt bune dar ce am putea face.sa nu mai mancam supe si borsuri?
incearca delikat...
Intradevari nu`s sanatoase. Dar fara ele carnea, supele s. a nu is bune.Inkearca sa mai reduci din ele.
Bunicele noastre faceau bors fara sa bage prostia asta in el. Noi nu putem face la fel? In curand nu o sa mai aiba rost, ca o sa ajungem sa cumparam tot de la supermarket si atunci ei pot sa ne livreze ce vreau prin orice aliment, sa vedem cum or fi portocalele injectate cu chestii din astea...
marinia întreabă: