Buna anca eu iti recomand sa faci asa clatitele cu 2 oua, 1 cana g faina, 1-1 1/2 cani lapte si/sau apa minerala (sifon), 1 zahar vanilat, un praf sare, 25 ml ulei,se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale, treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu, se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri, se incinge o tigaie si se unge cu ulei, se toarna amestecul cu polonicul in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform, se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie, sper ca te-am ajutatpup
Sunt clatitele pufoase si groase, care nu se ruleaza. Cantitatile sunt pentru 10-15 clatite, dar depinde cat de mari le faci. Clatitele americane merg perfect cu sirop de fructe, de artar si felii de fructe. Merg grozav cu crema de ciocolata sau sarlotele clasice.
In aluatul de clatite poti pune afine, stafide sau nuca pisata. Cantitatile sunt pentru 15-20 de clatite, prajite intr-o tigaie cu diametrul de 25-26 centimetri.
Ingrediente: 350 de grame de faina, 300 ml de lapte, 2 oua, 1 lingura rasa de praf de copt, un varf de cutit de sare, 3 linguri de zahar pudra, 4 linguri de ulei (sau aceeasi cantitate de unt topit).
Preparare: amesteca intr-un vas, faina cu praful de copt si mirodenii dupa gust (dar in functie de siropul sau garnitura pe care o adaugi la clatite), plus un varf de cutit de sare. Bate cu mixerul ouale cu zaharul pana se fac o crema groasa, apoi pune incet uleiul si omogenizeaza foarte bine. Adauga o parte din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte. Repeta operatiunea. Amesteca bine cu mixerul, la viteza mica. Aluatul trebuie sa fie gros, dar sa curga din polonic. Se pune o lingura mare de aluat in tigaia unsa cu putin ulei, si se prajesc pe ambele parti. Tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa.
www.retete-gustoase.ro/ retete-clatite-pufoase
Nu! cele groase si pufoase sunt clatitele americane!
uite reteta: 450g faina
2 pliculete praf de copt
Un praf mic de sare
3 oua
6 linguri cu varf zahar tos
450ml lapte
3 lingurite margarina sau unt
Intr-un castron mai mare, punem laptele, adaugam zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si mixam totul cu mixerul pana la omogenizare.
Intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Mixam din nou, de aceasta data cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina si fara cocoloase.
Dupa ce am pregatit compozitia, incepem sa coacem clatitele. Luam o tigaie, preferabil de Teflon, o punem la incins, pe foc fara pic de ulei in ea, si luam din compozitia de clatite cate un polonic plin si turnam in mijlocul tigaii. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii, atat cat trebuie, fara sa miscam noi tigaiam, ca la clatitele clasice.
nu mai stiu de pe ce site am luat reteta pentru ca am copait-o in computer.
eu am incercat reteta, si ies foarte bune.
succes!
Anca habar nu am de vreo reteta dar cand faci clatitele alea sa ma chemi pe la tine te rog frum
1 kg de lapte 2 oua putina apa minerala o bucata de margarina si bati cu mixeru pui tigaia pe foc si ungii cu margarina dupa ce se incinge togaia pui un polonic din aluat dupa ce se face pui marmelada sau ce pui rulezi clatita si taie felii cu cutitu si mananci cu furculita super
sheila_2840 întreabă: