Prajitura cu mere:
9 linguri de ulei, 12 linguri bulion (suc de rosii), 9 linguri zahar, 1 praf de copt diluat in otet si faina cat curpinde. Se fac 3 foi ce se coc pe dos de tava.
Ulplutura de mere rase, care au fost dinstalite cu zahar, scortisoara, coaja de lamaie si putin gris daca este cazul, pentru a lua surplusul de umiditate, (cca 4-5 linguri).
Se aseaza umplutura intre foi si se taie doar a doua zi cand foile se vor inmuia.
Prajitura cu morcovi:
1 pahar de ulei, 1 pahar zahar, un pahar morcovi rasi fin, coaja de lamaie, un varf de cutit bicarbonat de sodiu (stins cu otet ori zeama de lamaie) si faina cat cuprinde. Se face un aluat din care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina, deasupra se pune un gem sau o marmelada, dupa gust.
Deasupra se pun gratii din coca, care au fost rulate anterior pentru a se face ca niste bastonase. Se coace. Prajitura calda se presara cu zahar pudra si cu zahar vanilat.
O alta prajitura:
2 margarine, 600 gr. faina, 6 linguri apa calduta, 5 linguri otet, putina sare si zahar dupa gust.
Se face un aluat, care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora. Apoi se fac foi care se taie cu paharul. Se coc, se fac perechi care se ung cu gem si dupa gust se poate pune glazura de cacao sau zahar pudra.
Aceste retete au fost incercate de mine si sunt bune.
Spor la munca si pofta mare.
Iei un aluat de placinta cu mere(nu e mai mult de 5 lei) o intinizi si ungi fiecare foaie cu ulei ca sa nu se lipeasca.Iei cate o foaie o ungi cu ulei si apoi pui gmem in mijloc in infasori si o tai in trei. O bagi la cupto r si cand o scoti o pudrezi cu zahar sau cu scortisdoara amestecata cu zahar,
Poti icnerca si clatite clasice(apa cu faina) si le umplii cu gem.
PRAJITURA DE POST CU NUCA SI CARAMEL
INGREDIENTE
pentru blat
4 cani de faina
2 cani de zahar
o cana de ulei
1/2 punga nuca de cocos galbena
esenta de rom
cateva picaturi de zeama de lamaie
un praf de sare
praf de copt
pentru caramel:
10 linguri de zahar
un pahar de apa
esenta de rom
un pahar de nuca macinata sau pisata.
MOD DE PREPARARE
punem intr-un castron zaharul si apa, lasam putin pana se topeste zaharul, apoi punem uleiul, mixam bine, apoi punem si faina, dupa ce am omogenizat bine compozitia, punem praful de copt stins in otet, esenta, zeama de lamaie si nuca de cocos, omogenizam bine si dam la cuptor intr-o tava unsa si tapetata cu faina, pentru cca 20 de min.
intre timp facem caramelul astfel:
punem apa intr-o oala mai mica, lasam sa fiarba putin, dupa care punem zaharul si lasam pana se formeaza un sirop, punem si esenta de rom, cand s-a in grosat siropul punem si nuca, lasam sa mai dea cateva clocote si luam de pe foc.
scoatem prajitura din cuptor si punem deasupra caramelul si mai dam la cuptor pentru inca 10 min.
byencutzaoo1 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
PandaaOoO întreabă:
DaciaRomania întreabă: