TORT EXOTIC
Ingrediente: 13 oua, 18 linguri de zahar, 1 pliculet vanilie, 1 pliculet gelatina, 8 linguri faina, 1 cana lapte, 1/2 kg frisca Hulala ( la cutie ), 1 compot de ananas, 1 kg portocale (sa aiba cam aceeasi marime toate), 2 bucati kiwi.
Preparare:Blatul se prepara din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri apa, putina sare. intr-un vas de plastic (uscat) se bat cele 8 albusuri pana se intareste spuma (dar nici prea mult-se poate branzi). Frecam galbenusurile (8) cu zaharul (8 linguri) si se pun treptat peste spuma de albusuri, continuand sa batem. adaugam apa (4 linguri) si sarea (un praf de sare). Pana aici totul se batea cu telul.Se amesteca usor faina treptat, de jos in sus in vas, in albusul batut spuma, cu o lingura de lemn.
Crema:5 oua intregi, 10 linguri zahar, 1 praf vanilie, 200 ml. Se amesteca toate la rece iar apoi amestecul se fierbe pe abur ( sau la foc MIC!) pana se ingroasa. Se ia de pe foc crema si se raceste. Se bate frisca dintr-o cutie de 1\2 kg si se tine la rece. Preparatul gelatinei se face astfel : Se pune praful dintr-un plic de gelatina in cantitatea de apa scrisa pe plic si se lasa atat cat scrie pe plic sa se dizolve. Tot pe plic scrie daca se dizolva in apa calda ( calduta) sau rece. Dupa cateva minute ( scrie pe plic cat e necesar sa ramana in apa), se ia vasul cu gelatina si se pune la foc MIC pana se incalzeste doar ( daca se pune la foc mare sau daca incepe macar sa fiarba, nu mai este buna gelatina). Dupa ce s-a incalzit, se pune IMEDIAT in crema déjà preparata, se amesteca, se pune frisca batuta si pastrata la rece si se tine crema tot la rece.
Aranjarea tortului: se captuseste o forma rotunda cu celofan umed ( stropit cu apa) si se aranjeaza felii de portocale taiate rondele pe fundul vasului si pe lateral si kiwi curatate de coaja.
Punem jumatate din crema. Taiem blatul in doua, il insiropam cu siropul de ananas din compot (siropul poate fi amestecat cu 1 plic zahar vanilat).In restul de crema adaugam fructele de ananas taiate egal si turnam totul peste blat.
Deasupra punem a doua parte a blatului si acoperim cu capetele de celofan.Presam putin, sa se umple golurile.Il punem in frigider pana a doua zi. Deasupra tortului se poate pune o greutate potrivita. cand il rasturnam pe platou se fac retusurile necesare. De asemeni se poate orna in continuare cu banane ( dar se orneaza cu bananele doar cu cateva minute inainte de a fi servit, altfel bananele se vor innegri). Se mai poate orna cu frisca, etc.
Daca nu intelegi ceva, poti sa imi scrii; este un tort un pic mai complicat dar merita facut. Spor la gatit si pofta buna!
Buna! un blat cumparat, creme si frisca tot la fel si il montezi tu cum vrei, fie cu frisca, ciocolata, fructe lasi imaginatia sa te conducasi nu dai gres deloc
Da,celebrul tort de bere.Se iau 24 de beri, se pun intr-o lada, se baga la frigider.Se serveste neaparat rece,langa un fotbal sau un baschet bun, de preferinta, seara.
Bună! Uite rețeta unui tort minunat, pe care o am de la mama mea. http://zinnaida.ro/2010/12/10/tort-ciocolata-retete-culinare/