Blatul poti sa il faci ca la pandispan:
http://www.lalena.ro/78-reteta-pandispan.html
Si il poti umple cu crema de la Doctor Oetker.
Am mancat de multe ori asa si iese gustos.
Uite una facuta de mine, tot de ziua lu` maicamea, aveam vreo 13 ani cand am facut`o . Ai nevoie de : un blat de tort, o punga de lapte, 2 plicuri din alea cu crema de : ciocolata, vanilie, capsuni ce vrei tu, eventual niste fructe gen banane, portocale (cred ca 2 din fiecare ajung). Faci in 2 castroane cremele acelea, cum scrie pe plic. Apoi pui o foaie de blat un strat de crema, inca o foaie inca un strat...tot asa frunctele le poti taia cubulete sau cum vrei tu si pe pui printre straturi. te descurci, inventezi, nu are cum sa nu iasa bun! sfat: insiropeaza blatul cu niste apa cu zahar (pusa la foc pana clocoteste) pentru ca altfel ramane tare. Sper sa reusesti si pana la urma gestul conteaza! Bafta!
Deci.aceasta e o reteta care nu este luata de pe net.si chiar am incercat-o
Ingrediente(pentru blat): -6 oua
-6 linguri de zahar
-un plic de praf de copt
-6 linguri de faina
Bati albusul de la cele 6 oua si amesteci cu zaharul si cu praful de copt
se adauga galbenusul apoi faina si se coace blatul la foc potrivit
dupa ce s-a copt blatul se lasa la racit si se face o crema de budinca (oridecare)
faci budinca (banuiesc ca stii s-o faci)
si o pui peste blat si e gata tortul
nu e de pe net
sper sa-ti iasa
Intai faci flatu sau daca vrei sa-l cumperi. oricum eu iti pun si reteta de la blatul de tort
Ingrediente:
Blat:4 oua
100 g zahar
75 g faina
25 g cacao
bicarbonat
Sirop: 75 ml lapte
20 ml brandy
20 ml miere
Crema: 600-800 ml frisca lichida
300-400 g ciocolata neagra
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180ºc.Se amesteca ouale cu zaharul 10 min(fara a separa ouale asta mi se pare super). Se amesteca faina cu cacao si bicarbonatul apoi cu ouale batute cu zahar.Se pune in forma si se da la cuptor 20-25 min.Se lasa la racit si apoi se taie blatul in 2 sau in 3 depinde de diametrul formei in care s-a copt.Pentru sirop se amesteca toate ingredientele se incalzesc pana se omogenizeaza dar nu se firb; se lasa la racit.Pentru crema se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider.Pentru a acoperi tortul puneti mai multa ciocolata topita si mai putina frisca
eu ador reteta asta :X:X:
succes:*
Pai. ceva simplu ar fi sa cumperi un blat si niste crema pentru tort din aia la plicuri si o glazura ca sa il acoperi sau frisca, depinde de ce preferi
eu zic ca e o reteta care poate fi facuta de oricine
Pai daca vrei ceva simplu, dar totusi gustos si de efect, incearca asta( i-am facut la mama anul trecut tortul asta de 8 martie, si a fost foarte incantata, si e foarte simplu):
1 blat de tort alb
2 borcane de nutella, sau finetti(e mai bun cu finetti)
blatul se taie cat mai subtire si seumple cu nutella sau finetti. se lasa cateva minute pentru a se patrunde, si apoi se imbraca tot intr-un strat subtire de ciocolata(tot nutella sau finetti), deasupra se decoreaza cu orice(eu i-am compus mamei o poezie pe care am scris-o cu crema alba(cumparata). Apoi se lasa la rece pana la servire.
sper sa iti iasa fundita?
Eu cred ca asta e super bun. Si il fac cam o data pe luna, acest tort. Dar de ceva vreme nu l fac ca am exagerat cu dulciurile.Cumperi un blat de tort deja taiat, preferinta cacao, dar merge si de vanilie, rom etc.
Il insiropezi cu sucul de la mere rase.Il insiropezi destul de bine.Merele ce tocmai le ai dat prin razatoare se scurg si se trorc in mana, deci acel suc il folosesti la insiropat.Amesteci merele intr un castron cu nuttela, finetty, sau chiar budinca de cacao. Eu fac altfel, jumate din cantitate o amestec cu finetty si jumate de cantitate de mere cu budinca ori de fructe ori vanilie sau caramel. Pui in strat de mere cu crema aleasa, urm felie de blat si aia insiropata, si cealalta cantitate de mere. Apoi deasupra felia de final, faci o frisca simpla din smantana proaspata, ornezi frumos, razi ciocolata sau ce mai vrei tu la ornat. Daca nu va place asa multa frisca ultima felie de blat o ungi cu budinca de vanilie. Pur si simplu o imbraci in budinca, inseamna 2 pachete.Si tot asa, razi ciocolata sau ornezi cu frisca la tub, adica mai putina. Si gata, lumanari si iese ft ft bun, garantat! O sa se bucure mama, trebuie sa stea la frigider circa 4 5 ore. Sper ca te am ajutat!
Iti pot spune eu o reteta incercata de mine m-am imbracat, am deschis usa, am incuiat-o, m-am dus la un magazin si am cumparat un tort de inghetata asta e reteta e vara si e cel mai simplu:d
DaciaRomania întreabă: