| doina99 a întrebat:

O reteta de tort simplu, dar delicios!

5 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Cand ma plictisesc fac de obicei tort cu crema de finetti(sau orice ciocolata la borcan).
La crema iti trebuie doar finetti si frisca, combini frisca cu finetti pana iese o culoare mai deschisa si se mai ia din dulceata initiala a ciocolatei cand pui frisca, iese o crema buna si moale.(pui frisca in functie de gust, nu trebuie sa fie nici foarte dulce, eu de obicei pun jumate de kilogram de frisca lichida, batuta de mine, si tot din jumatatea aia mai opresc putin sa il ornez). Tai blatul in 3, il insiropezi bine cu apa cu zahar si pui doua straturi de crema. E cea mai simpla pe care o stiu big grin

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!


Sau, poţi ALEGE una din următoarele reţete - vezi diverse reţete de tort fără coacere la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-delicios-fara-coacere.html

http://irinaririna.blogspot.ro/2013/01/tort-de-mere-fara-coacere.html

http://whatlibertyate.com/......a-coacere/

http://scrieliber.ro/2011/06/11/tort-cu-fructe-fara-coacere/

http://www.petitchef.ro/retete/blat-de-tort-fara-coacere-fid-949901

http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Torturi_--s19/


Toate cele bune.

| pietrean a răspuns:

BLAT: 2 oua+5 linguri zahar, frecate bine, pui 7 linguri faina(eu fac cu faina integrala, este mai sanatoasa)+2 linguri cacao+1 plic praf copt(eu pun o lingurita bicarbonat)+un varf cutit sare+7-9linguri lapte(merge si cu apa)+6-7 linguri ulei.Se amesteca toate si sa fie aluatul ca o smantana groasa.
Se tapeteaza cu hartie pergament(sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina bine, o forma de copt, rotunda(poate fi si patrata si iti iese un tort patrat).Se coace in cuptor incins, cam 40-50 minute, dar nu se deschide usa cuptorului, decat dupa 30 minte,incercand cu o scobitoare aluatul,intepandu-l,ca sa nu ramana urma de aluat pe scobitoare.
Dupa ce s-a racit bine,se taie in doua,sau in trei,dupa cat este de inalt blatul,se insiropeaza cu zeama unui compot prima foaie,cea de la fundul blatului(visine,caise,piersici),se pune o crema(frisca batuta,sau budinca din comert,sau o crema de vanilie,pe care o cauti pe Google),pui fructele din compot.Pui a doua foaie,o insiropezi, o ungi cu frisca si ornezi cu fructele din compot, pastrate pentru asa ceva.
Lasi tortul la frigider, o seara, sa se intrepatrunda gusturile, sa se intareasca si a doua zi... pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.click.ro/......41013.html
poti inlocui capsunile cu kiwi, fructe de padure, piersici etc.

| UltraLex a răspuns:

Iei o cute de compot de ananas un blat creme/budinci si frisca insiropezi blatul cu sucul compotului adaugi ananas si creme prin el apoi il ornezi cu frisca
sau tiramisu gasesti peste tot reteta