Bună!
Cel mai sănătos este să foloseşti ÎNTOTDEAUNA ulei proaspăt ( nou, nefolosit anterior ) şi să-l arunci după prăjire!
Toate cele bune.
Buna
normal ar fi sa folosesti totul mereu proaspat, dar cum saracia persista, nu cred ca cineva de la tara/chiar si oras schimba uleiul de fiecare data, hai sa fim seriosi, cel putin de 2 ori tot prajim carne in acelesi ulei din aceiasi zi.
O zi frumoasa sa ai
Se stie ca prajelile sunt nocive! De aceea eu recomand tuturor, sa foloseasca tigaia de ceramica,pentru ca este foarte practica, si nu necesita folosirea uleiului, sau ulei putin! Daca mama ta foloseste ulei, este recomandat cel de palmier, pentru ca acesta se arde doar la o temperatura foarte ridicata si rezista deselor prajeli! Dar si asa este riscul ca uleiul sa devina toxic, datorita impuritatilor ramase in el.Eu mi-am luat 4 tavi de ceramica, de diferite marimi, si nu mai trebuie sa folosesc cantitati mari de ulei, deci nici sa il refolosesc!
Teoretic de fiecare data, practic cum poate fiecare.stii cum e la romani -lasa ca merge asa.
Daca e de floarea soarelui trebuie sa folosesti ulei proaspat la fiecare prajire, uleiul ars emana substante cancerigene. Daca folosesti ulei de palmier acesta trebuie schimbat cand se arde, culoarea sa devine foarte inchisa si uneori vascoasa.
Wow... si mama il lasa cu lunile.
Se foloseşte ulei foarte PUŢIN la prăjit ( NU se prăjeşte în baie de ulei ) şi se ARUNCĂ după folosire!
În caz contrar, este acelaşi lucru cu mâncarea fast-food, care NU este sănătoasă în special din cauza prăjirii în baie de ulei, uleiul fiind REFOLOSIT.
Ca să nu mai spun că, la fast-food-uri se foloseşte ulei de PALMIER, care NU se arde aşa de repede ca uleiul de floarea soarelui!
Uleiul de floarea soarelui TREBUIE neapărat ARUNCAT după prima prăjire!
O zi frumoasă.
Cred ca poti sa il folosesti de vreo 2-3 maxim 4 ori, desi cel mai sanatos e sa il schimbi de fiecare data.
Da, desi e sanatos sa il schimbi de fiecare data , poti sa il folosesti de 2-3 maxim 4 ori, dar nu mai mult, ca dupa asta chiar devine nociv .
EddiWeed întreabă: