anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Odata la cat timp trebuie schimbat uleiul de prajit?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai sănătos este să foloseşti ÎNTOTDEAUNA ulei proaspăt ( nou, nefolosit anterior ) şi să-l arunci după prăjire!

Toate cele bune.

12 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
normal ar fi sa folosesti totul mereu proaspat, dar cum saracia persista, nu cred ca cineva de la tara/chiar si oras schimba uleiul de fiecare data, hai sa fim seriosi, cel putin de 2 ori tot prajim carne in acelesi ulei din aceiasi zi.
O zi frumoasa sa aihappy

| morena a răspuns:

Se stie ca prajelile sunt nocive! De aceea eu recomand tuturor, sa foloseasca tigaia de ceramica,pentru ca este foarte practica, si nu necesita folosirea uleiului, sau ulei putin! Daca mama ta foloseste ulei, este recomandat cel de palmier, pentru ca acesta se arde doar la o temperatura foarte ridicata si rezista deselor prajeli! Dar si asa este riscul ca uleiul sa devina toxic, datorita impuritatilor ramase in el.Eu mi-am luat 4 tavi de ceramica, de diferite marimi, si nu mai trebuie sa folosesc cantitati mari de ulei, deci nici sa il refolosesc!

| darrio2007 a răspuns:

Dupa fiecare prajire.

| viotedy a răspuns:

Teoretic de fiecare data, practic cum poate fiecare.stii cum e la romani -lasa ca merge asa.

| chelstone a răspuns:

Daca e de floarea soarelui trebuie sa folosesti ulei proaspat la fiecare prajire, uleiul ars emana substante cancerigene. Daca folosesti ulei de palmier acesta trebuie schimbat cand se arde, culoarea sa devine foarte inchisa si uneori vascoasa.

| SandraM a răspuns:

De fiecare data. A doua oara e deja toxic - cancerigen

| unknow91 a răspuns:

De fiecare data.

| catalin055 a răspuns:

Dupa o prajeala aruncal pe cel vechii si pune unu proaspat succes

| anonim_4396 explică (pentru catalin055):

Wow... si mama il lasa cu lunile. straight face

| bursuc001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Se foloseşte ulei foarte PUŢIN la prăjit ( NU se prăjeşte în baie de ulei ) şi se ARUNCĂ după folosire!

În caz contrar, este acelaşi lucru cu mâncarea fast-food, care NU este sănătoasă în special din cauza prăjirii în baie de ulei, uleiul fiind REFOLOSIT.

Ca să nu mai spun că, la fast-food-uri se foloseşte ulei de PALMIER, care NU se arde aşa de repede ca uleiul de floarea soarelui!

Uleiul de floarea soarelui TREBUIE neapărat ARUNCAT după prima prăjire!

O zi frumoasă.

| TomoeSan247 a răspuns:

Cred ca poti sa il folosesti de vreo 2-3 maxim 4 ori, desi cel mai sanatos e sa il schimbi de fiecare data. laughing

| TomoeSan247 a răspuns:

Da, desi e sanatos sa il schimbi de fiecare data chatterbox, poti sa il folosesti de 2-3 maxim 4 ori, dar nu mai mult, ca dupa asta chiar devine nociv laughing.