Cea mai usor de facut, mancare cu cartofi simpla dar cu pulpe de pui:
2-3 pulpe de pui, 6-700 g cartofi, ulei, marar, sare, piper, apa, 3-4 linguri pline cu smantana.
Prajesti pulpele si le scoti din ulei. Intr-o alta cratita (fara ulei) pui cartofii curatati si taiati ca pentru mancare, pulpele prajite, mararul, piperul, sarea si apa atat cat sa fie de grosimea unui deget pe fundul cratitei respective. Pui capacul si pe foc la fiert. Urmaresti periodic sa nu se evapore toata apa, pe care o completezi pana la acelasi nivel scris anterior. Ai sa observi ca s-au fiert cartofii si atunci pui smantana lasand pe foc pana cand fierbe putin (2-3 minute de clocot) si gata. Practic fierberea se face mai mult in abur, dar gustul este deosebit de cel obtinut la aparatul de bierbere cu abur, mult mai bun. Optional se poate coace in cuptor, eu o prefer asa, ca taranul...
Am uitat : poti pune in locul piperului un ardei iute tocat... se obtine un gust f. putin iute ( depinde de preferinta)...
Si special si rapid... nu se poate. Deja cand spui special, inseamna laborios...
Cartofi copti in folie cu unt si sare.In rest, pune mana pe o carte de bucate...
larysa_9562 întreabă:
gabriellekasia întreabă: