anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Painea se tine pe masa sau in frigider si daca se tine in frigider de ce?

Răspuns Câştigător
| razvan417 a răspuns:

Salut,painea nu se tine nici pe masa nici in frigider (nu stiu de unde ti-a venit ideea asta,sa o tii in frigider).Se tine in punga,inchisa,sau in cutie de tinut paine (dinaiceia care se inchide tragand un rulou, nu stiu sigur cum se spune) nu pe masa deoarace se intareste, nu la frigider, cred ca de la umezeala prinde mucegai, dar nu e aer, deci nu stiu sigur.

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca o ti in congelator ramane proaspata mai mult timp si cand vrei sa mananci scoti vreo 6 felii maricele sa iti tina vreo 2 zile si ceva altfel toata painea daca sta in dulap se duce pe rapa mai repede.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
Este intr-adevar si varianta asta cum ca sa o tinem la frigider sau congelator
Nu functioneaza! Mai ales daca punga in care tii painea a prins umezeala. Painea se invecheste din pricina proteinelor de gluten care o fac mai tare cu timpul.
Ce sa te sfatuiesc eu acum?
Daca faci paine in casa, las-o sa se raceasca pana sa o pui in camara, intr-o punga sau in cutia speciala. Daca o infasori in ceva prea repede, va exista condensare care va face painea prea moale si va favoriza aparitia mucegaiului. Tine painea la temperatura camerei, preferabil intr-o punga de hartie.
Daca vrei sa tii totusi painea la frigider, pune-o intr-o punga si incearca sa scoti tot aerul din ea inainte s-o innozi la capat. Cand scoti painea din congelator, pune-o mai intai in frigider, ca sa se decongeleze.
Sper ca te-am ajutat.
Pa, pa!

| strengaritzza a răspuns:

Se tine in punga. Noi avem un loc special in bucatarie unde punem painea invelita in punga. Daca nu o pui in punga se usuca.