INGREDIENTE: 2oua, 2 pliculete de zahar vanilat sau o esenta de vanilie, 350gr faina, 3lg de zahar, o jumatate lingurita de sare, 4lg de margarina topita, 300ml lapte, 1 praf de copt
Intr-un castron se bat ouale cu telul,impreuna cu zaharul,apoi se adauga margarina topita,laptele,zaharul vanilat,sarea si faina amestecata cu praful de copt,trebuie sa iasa o compozitie mai grosuta,din care se ia cu polonicul si se toarna intr-o tigaie,unsa cu putin unt,fara a se distribui pe toata suprafata doar pe mijloc,cu cat ies mai neregulate,cu atat au mai mult farmec,se intorc de pe o parte pe alta si dupa ce le-am terminat de copt se aseaza, prima clatita,apoi o ungem cu sirop de artar sau cu ce va place la alegere,asezam a doua clatita si tot asa pana le punem pe toate,deasupra decoram cu sirop,frisca, ciocolata razuita, dupa imaginatia fiecaruia.
E o reteta luata de pe net.Eu una le fac dupa ochi,si-mi ies grozav.
Acum,some tips:Foloseste o tigaie cu fund cat mai plat,astfel incat intreaga suprafata sa fie coapta.
Lasa focul aragazului sa arda incet,in timp ce faci clatitele.
Unge tigaia cu putin unt,dupa fiecare clatita.
Nu folosi o cantitate mare de aluat pentru fiecare clatita. Daca pui praf de copt,ele cresc oricum ar fi.
Daca se intampla ca in aluat sa ramana cocoloase,foloseste un blender.
Intoarce clatitele in aer,dar in cazul in care nu reusesti, foloseste o furculita cu dinti lungi, sau o paleta(cred ca stii la ce fel de paleta ma refer).
Mult succes!
PS:Cred ca 15-20 de secunde e destul pentru fiecare parte a clatitei, atata vreme cat tigaia e incinsa.
Stii ce fac eu? Imi cumpar de la real plicuri de la Dr. Oetker cu praful de clatite. E scrisa reteta pe spatele plicului. Nu trebuie sa pui decat putin lapte peste praful acela. Sunt super gustoase. Si cum spune si @nickname incearca sa dai focul mic. Pofta buna!
Incearca sa dai focul mai mic si sa le tii mai mult. Cu focul mai mic se patrund mai bine si nu se mai ardmie imi ies de fiecaredata
swgirl întreabă: