Refrigerat inseamna tinut la frigider (de la frantuzescul "refrigere/refrigerateur" -refrigerat/frigider)
toate produsele refrigerate se pot congela
In mod normal, cred ca da. Refrigerat inseamna ca au fost tinute la o anumita temperatura, rece, fara insa a fi inghetate.
Toate produsele refrigerate pot fi congelate. Ai grija insa sa nu congelezi un produs ce a fost congelat in prealabil.
Se pot congela din nou...eu am facut-o de nenumarate ori...nu se intampla nimic cu carnea, dar in schimb s-ar putea sa-si piarda unele calitati...
Daca intrebi un bucatar sau poate un producator de carne, iti va spune ca orice produs dupa ce l-ai dezghetat nu trebuie sa il ingheti la loc. Produsele refrigerate se pot ingheta, dar nu de xxx ori. De aceea e bine cand pui la congelator carne sa o portionezi cam cat crezi ca iti ajunge sa faci o singura data.
Refrigerat inseamna ca pot fi pastrate la rece dar au un timp mai scurt de valabilitate decat cele congelate. pulpele de pui daca sunt proaspete si nu au capatat miros si nu siau schimbat culoarea pot fi congelate
.
Toate produsele refrigerate se pot congela in prealabil, dar ai grija sa nu mai fi fost in schimb congelat inainte de a ajunge in magazin. te pup
Răcirea produselor alimentare până la temperaturi apropiate de punctul de congelare, fără formare de gheaţă în produs, este denumită refrigerare.
- Refrigerarea - răcire rapidă până la temperaturi de 0…5°C;
- Congelarea - răcire până la temperatura finală de -18…-25°C, cu solidificarea apei din produse în proporţie de peste 95%;
- Criodesicarea sau liofilizarea - deshidratarea produselor congelate în prealabil prin sublimarea cristalelor de gheaţă în vid, cu ajutorul unui aport controlat de căldură.
Răcirea produselor alimentare până la temperaturi apropiate de punctul de congelare, fără formare de gheaţă în produs, este denumită refrigerare.
Există mai multe metode de prelucrare prin frig a produselor alimentare, între care se menţionează următoarele:
- Refrigerarea - răcire rapidă până la temperaturi de 0…5°C;
- Congelarea - răcire până la temperatura finală de -18…-25°C, cu solidificarea apei din produse în proporţie de peste 95%;
- Criodesicarea sau liofilizarea - deshidratarea produselor congelate în prealabil prin sublimarea cristalelor de gheaţă în vid, cu ajutorul unui aport controlat de căldură.