| SaveTheNature a întrebat:

Pentru evenimente preferati tortul cu martipan sau fara martipan?

Răspuns Câştigător
| FLORIn_9413 a răspuns:

Eu te sfatuiesc fara maripan pentru ca nu multora le plac maripan-ul. (funda?)

10 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Eu pentru evenimente prefer sa nu fac tortul din martipan ca nu reusesc sa-l imbrac perfect. Oricat as intinde foaia de martipan, tot mi se pare ca-i prea groasa, deci si grea, cumva, apoi nu reusesc sa-i scot absolut toate bulele alea de aer care apar cand o fixezi pe blat. Altfel, as vrea eu sa pot imbraca tortul in martipan! Mi se pare foarte ordonat, foarte curat cu foaia de martipan. Frisca( vorbim de frisca naturala, da?) sau ciocolata sunt mult mai sensibile si se prabusesc foarte usor, deniveland suprafetele care ar trebui sa fie plane.
In ceea ce priveste gustul, un martipan asortat cum trebuie ca aroma cu restul tortului poate fi divin iar cei care spun ca nu prefera martipanul o fac pentru ca au gustat o combinatie nefericita, asa cred eu.

| SaveTheNature explică (pentru Leocerba):

Eu consider tortul cu martipan un dezatru, indiferent ce il face. O ceara cu zahar,, cu un singur scop -design-ul. In rest ..la nimic bun. Se taie si greu un tort cu martipan pe el. Intreaba orice bucatar bun, parerea lui despre martipan.
Am avut nunta sambatat si toata lumea a fost fericita, ca nu a avut tortul martipan.

| Leocerba a răspuns (pentru SaveTheNature):

Fiecare cu martipanul lui!
( compunere )
Calitatea desertului depinde enorm de concentratia migdalelor. Martipanul socotit a fi cel mai bun are o concentratie de migdale macinate de 60% nu stiu exact...cam pe-acolo. Ceea ce se vinde in cofetariile noastre, cel mai des, e o pasta dubioasa, colorata ca pentru bâlci, poate tu despre acel smac vorbesti, spunandu-i martipan pentru ca asa incearca unii sa-l vanda, suna ...cumva" marţipan" dar e mai mult un fondant cu vagi urme de migdale.
Eu vorbesc despre martipanul cu un procent decent de migdale veritabile. Diferenta este atat de mare, cam ca diferenta intre un suc de portocale pe care-l faci tu acasa storcand o portocala intr-un pahar si un pahar identic in care ai pus apa, zahar si niste acuarela. Gusti, e naspa si spui " un dezastru sucul de portocale, la nimic bun". Ala nu-i suc de portocale, e acuarela cu zahar. Ai dreptate, e naspa dar nu-i suc de portocale, e niste acuarela cu zahar.
Iti doresc ocazia de a gusta in tihna un martipan adevarat intr-o combinatie rafinata, cam de pe langa Lubeck, dar sunt multe alte locuri cinstite si mai vorbim.
PS. Daca-i tare de nu intra nici cutitul in tort, e clar ca au pus zahar pana la saturatie, iti dai seama cum ar fi o bataie cu tort de "martipan"? laughing Ar trebui interzis martipanul ala al tau, bagat naibii intr-o lege privind regimul armelor si munitiei dar martipanul de care eu vorbesc e altul.

| BiuL a răspuns:

Cu martipan.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Eu prefer tortul FĂRĂ marţipan.

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Personal imi place fara martipan.
Te pup!

| comsacodrut a răspuns:

Cu martipan

| pisicutzza990 a răspuns:

Eu prefer fara martipan.Si mai ales, ca nu numai mie nu-mi place, mai este si alta lumea, si decat sa nu manance mai bine faci alt tort.

| SkrillexS a răspuns:

Cu martipan.

| Creeper2000 a răspuns:

Pai,pentru evenimente e tortul cu martipan dar mie imi plac mai mult alea fara martipan

Întrebări similare