Dupa pofta de mancare a musafirilor, cca 50-100 grame din fiecare, asa ca intre 1-2 kg. Petrecere placuta!
Depinde de apetitul mesenilor, dar si de ce intentionezi sa mai servesti la petrecere. Daca te axezi pe "bufet rece" ai nevoie de cca 150 g branzeturi + 200 g mezeluri (daca pui sunca, eu as inlocui salamul cu niste chiftelute sau crochete, sau rosii/ardei umplute cu salata de vinete, etc). Daca intentionezi sa servesti apoi si alte mancaruri, reduci la jumatate, cantitatea de aperitive. Mai poti pune pe masa platouri cu saleuri, care merg si ca aperitiv si pe tot parcursul chefului, alaturi de bautura. Si ar trebui sa te gandesti si la niste masline, rosii, castraveti pentru aperitiv si la niste fructe, sau prajituri marunte, sucuri, cafea, pentru desert. Petrecere frumoasa!
Cascaval 2 kg, salam si sunca cite 3 kg, am zis mai mult deoarece la orice petrecere ai si musafiri neinvitati sau altii mai doresc cite-o portie
Alexandraa10393 întreabă: