Buna andra iti dau o reteta macrou la gratar avem nevoie de 2 bucati de macrou,busuioc,ulei,piper,se pregateste bucatile de macrou se spala, se curata si se taie pe jumatate,se ung cu putin ulei pe ambele parti,apoi condimenteaza dupa bunul gust,se pun pe un platou, se invelesc in folie sau o punga si se lasa in frigider o ora sa se patrunda condimentele sau peste noapte,se pun pe gratarul incins, sa se rumeneasca frumos,se prajesc frumos pe ambele parti, se serveste cu mamaliga si sos de usturoi cu smantana, sper ca te-am ajutat
Daca pestele este file nu mai ai ce sa cureti.Fileul este o bucata de peste curatat, fara oase, fara piele sau unele au si piele.Eu nu am gasit file de macrou asa ca am luat pesti intregi.Macrou la gratar.Se spala pestele,se curata in interior,se pune pe tocator, se taie capul, se taie pe jumatate pe burta de-a lungul lui pentru a scoate sira spinarii.Eu incerc sa-i scot aproape toate oasele.Se pune sare pe fileuri si se pun pe gratarul incins.Cand este gata se scoate si se pune deasupra suc de la lamaie sau se pune mujdei de usturoi(usturoi pisat, amestecat bine cu un pic ulei si apoi putina apa).
Poti sa incerci peste congelat cu rondele de ceapa si lamie la cuptor. Pot sa iti recomand de unde sa iei pestele http://www.edenia-gusturinetunate.ro/peste-congelat/gama-de-produse/
si nu mai trebuie curatat
Poti sa gatesti cu rondele de ceapa si putia lamaie. gasesti aici peste congelat care nu mai trebuie curatat http://www.edenia-gusturinetunate.ro/peste-congelat/gama-de-produse/ Sper sa iti placa.
LisaJulie întreabă: