| Fifylici a întrebat:

Pff, de ceva vreme incerc sa imi aduc aminte cum se numeste o reteta.Vazusem la emisiune a carui nume nu mi-l amintesc de pe euforia tv era ceva despre floricele de porumb caramelizate. Floricele stiu eu cum se fac dar nu stiu cum se face sosul de caramel. Tipa care prezenta emisiunea(era una straina) dupa ce facuse popcornul l-a amestecat cu caramelul acela si apoi le-a lasat la racit dupa care erau bune de rontait.
Deci stie cineva despre ce vorbesc, sa ma ajute si pe mine?
O duminica placuta!

Răspuns Câştigător
| zacrazy a răspuns:

Intr-o cratita, ceaun sau vas rezistent la topire de zahar si alte operatiuni dure si lipicioase, se aseaza zaharul, apa, sarea si untul. Toate se omogenizeaza usor. Vasul se aseaza pe flacara medie spre iute si se lasa sa se topeasca zaharul in intregime pana cand devine un caramel galben-auriu. ATENTIE, nu trebuie sa amestecam deloc in caramel din momentul in care l-am asezat pe foc si pana can il luam de acolo. Toata operatiunea dureaza intre 10-15 min, depinde de aragaz si de vasul folosit. Trebuie sa fiti cu ochii pe el pentru ca riscati sa se arda si sa devina zahar ars nu caramel. Cand caramelul are culoarea potrivita se ia de pe foc si imediat se adauga bicarbonatul de sodiu pe care il incorporam bine in caramel cu ajutorul unui tel. Sa stiti ca din cauza bicarbonatului de sodiu, caramelul va incepe sa se umfle si sa bolboroseasca. Caramelul trebuie sa fie dulce la gust si nu amar, daca are gust amar atunci inseamna ca l-ati tinut pe foc mai mult decat trebuia. Cand caramelul are culoarea potrivita se ia de pe foc si imediat se adauga bicarbonatul de sodiu pe care il incorporam bine in caramel cu ajutorul unui tel. Sa stiti ca din cauza bicarbonatului de sodiu, caramelul va incepe sa se umfle si sa bolboroseasca. Caramelul trebuie sa fie dulce la gust si nu amar, daca are gust amar atunci inseamna ca l-ati tinut pe foc mai mult decat trebuia. Dupa ce am omogenizat caramelul cu bicarbonatul de sodiu, acesta toarna imediat peste floricelele din bol. Se amesteca rapid popcorn-ul cu ajutorul a 2 linguri de lemn pentru a imbraca totul in caramel. Dupa aceea se aseaza totul pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt incercand sa despartim floricelele unele de altele cat sunt calde pentru ca atunci cand se vor raci vor ramane bucati mari de popcorn lipite intre ele.

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care sunt ingredientele si in ce cantitate?