1 rata; 200g ciuperci; 2-4 linguri unt; sare; piper boabe; 1 pahar vin alb; verdeata tocata(dupa preferinta)100 g slanina; 500gr ciuperci
Se pregateste rata cu o zi inainte:se taie in bucati,se presara cu sare si se da la rece, sa se fragezeasca un pic.
A doua zi,se pune carnea in tava de friptura si se stropeste cu untul topit.
Se adauga o cana de apa calda in amestec cu vinul alb,putin piper,apoi se acopera rata cu felii de slanina si se introduce tava acoperita,in cuptor, la foc mic, pentru 1 ora/ kg carne.
Separat,ciupercile se spala si se taie felii subtiri, se lasa sa scada, intr o cratita in care se adauga o lingura de unt si putina sare.Cand nu mai au sos,se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna, in cuptor, 15 minute.
Cu 5 minute inainte de a scoate tava, se adauga verdeata tocata marunt.Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Iei o rata, ii tau gatu, ii dai foc ca sa arzi penele, scoti matlele si speli rata bine sa nu aiba ceva arsura sau sange. Umpli cavitatea toracica cu ciuperci sau portocale sau prajitura cu frisca si ce mai vrei tu si cosi burta la rata ca sa nu curga alea prin tava, bagi tata la cuptor. O verifici dn 5 in 5 minute pana e gata. E destul de simpla reteta mea?
pysyk17rasfatat întreabă:
ღMyrunaღ întreabă: