| panda3 a întrebat:

Poate sa ma ajute cineva la alcatuirea meniului la (dejun,prinz, cina)?

5 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| panda3 explică (pentru bursuc001):

Mie imi trebuie alimente.Totusi mersi

| bursuc001 a răspuns (pentru panda3):

Cu plăcere!

Alimentele le alegi în funcţie de reţeta/meniul stabilit pentru masa respectivă.
Şi, preferabil să alegi un meniu cât mai variat ( să NU consumi aceeaşi mâncare mai mult de 2-3 ori pe săptămână ).

O seară frumoasă.

| Aurashyk a răspuns:

Tine cont de planul stabilit pentru prima saptamana. Pentru mesele de pranz si seara trebuie sa alegi variante hipocalorice cat mai diversificate si echilibrate.


Optiuni pentru micul dejun

ceai sau cafea (fara zahar);
30 g paine integrala (sau 2 biscuiti sau un bol cu cereale si lapte degresat);
2 portii de branza degresata sau 40 g de jambon;
1 iaurt natural sau 200 ml de lapte degresat;
1 kiwi sau 1 clementina sau 1/2 grepfrut.


Cantitatile recomandate pentru pranz si cina

Ideea de baza a acestui plan de meniu este sa consumi din toate, insa cate putin. O alimentatie variata, insa in cantitati moderate ca sa reduci numarul caloriilor este solutia cea mai potrivita pentru a nu te simti deprivat/a de posibilitatea de a manca. Astfel ii vei asigura organismului tau toate vitaminele si mineralele de care are nevoie.

Te poti ghida dupa aceste recomandari ca sa stii la ce cantitate sa te opresti, in functie de alegerile alimentare pe care vrei sa le faci.

peste si carne slaba nu mai mult de 100 g/zi din fiecare;
maxim 3 produse lactate degresate (lapte, branza, iaurt, cascaval);
legume la alegere (prosapete, congelate sau conservate) pe care le poti consuma atat in supe, in stare cruda sau fierte la abur;
2-3 fructe proaspete zilnic, de preferabil sa fie alese cele mai bogate in vitamina C: kiwi, mango, lamai, citrice;
30 g de paine integrala (sau cereale integrale cu lapte degresat, fara sa adaugi zahar), 120 g de cartofi natur sau paste sau orez sau amestec de legume (optiunile pentru garnituri);
nu mai mult de 10 g de unt/zi, 1 lingura de smantana degresata si 1 lingura de ulei vegetal.


http://www.e-retete.ro/mic-dejun

http://www.petitchef.ro/tags/retete/mic-dejun

http://www.cevabun.ro/sugestii-pentru-micul-dejun/

http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/p/retete-pentru-micul-dejun.html

http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-mic-dejun

http://dimineata.gustos.ro/


Pentru prânz vezi diverse reţete de ciorbe/supe/borş la linkul :
http://www.bunatati.ro/Borsuri-supe-ciorbe/

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/borsuri_supe_ciorbe/

http://www.gastropedia.ro/cartedebucate/ciorbe--supe--borsuri/3/

http://bucataria.realitatea.net/retete/categorii/supe-ciorbe-borsuri

http://www.gastronomicus.ro/......linare.php

http://www.eculinar.ro/Categoria_Supe,_ciorbe,_borsuri-3.htm

http://gastronomie.ele.ro/retete/Ciorbe-si-borsuri_--d3/

http://retete.flu.ro/retete-supe-ciorbe-borsuri/

http://www.petitchef.ro/tags/retete/ciorbe-supe-borsuri


Pentru prânz/cină vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/pranz

http://www.bucataras.ro/retete-culinare-meniuri-pranz/

http://www.maratonulsafir.ro/retete.php?categ=2

http://www.gustos.ro/retete-culinare/

http://www.culinar.ro/mancaruri/

http://www.bunatati.ro/mancaruri-cu-carne/