Cumperi cas de oaie sau de vaca, faci o saramura din apa si sare mare sau zer si sare mare. Ca sa fii sigura ca saramura e ok pui un ou fiert care trebuiesa pluteasca, daca saramura are suficienta sare. Intr-un borcan asezi branza peste care torni saramura
Da, din 5-6 l lapte incalzit in care pui cheag(de la Plafar). Il lasi sa se inchege, il pui in tifon, il lasi sa se scurga apoi tifonul cu branza obtinuta il pui pe un fund putin inclinat deasupra pui alt fund si o greutate. A doua zi faci o saramura(sa stea oul deasupra) in care pui casul.Il lasi cat vrei in functie de cat de sarat vrei sa fie.Iti iese aproximativ 1 Kg.de telemea de vaca(la fel si pentru telemea de oaie dar trebuie 4l lapte). POFTA BUNA.
Da iei cheag din comert sau faci tu [iarna cand cureti burta aceea pielita se sareza si se pune peste frunte de bors]astep raspuns
Pentru 1 kg brinza telemea iti trebuie 5 litri de lapte de vaca sau 3, 5 litri lapte de oaie, cheag natural sau sintetic (chinozina), pe care il gasesti in comert, sub forma lichida sau praf, care are si instructiuni de folosire. Temperatura laptelui atunci cind adaugi cheagul nu trebuie sa fie mai mica de 30 grade Celsius.
Da poti iti trebuie o carte de bucate care le gasesti la bibloteci si librarii degeaba te iei asa din vorbe tu trebuie sa vezi cu ochii tai!
usernamealy întreabă:
anonim_4396 întreabă: