De ce sa te complici sa-i faci in casa cand ai la scara blocului cu doar 60bani bucata
Pai pufuletii din cate stiu eu, sunt mamaliga expandata
Trebue sa-ti cumperi un aparat care arata cam in genul cum este si apratul de facut vata de zahar, am inteles ca te costa cam 500 euro un asemenea aparat. Nu stiu in schimb denumirea aparatului de facut pufuleti.
Nu stiu. Dar daca s-ar face cred ca ar fi prea complicat.De ce nu te lasi pagubasa si iti cumperi? Banuiesc ca stii ca sunt foarte ieftini.Ar fi prea multa munca si nici nu poti avea garantia ca iti vor iesi ca cei pe care ii doresti tu.
Am gasit o reteta aici: http://www.reteteculinare.ro/......eti_-2923/
N-am incercat reteta, dar asa am o pofta de pufuleti, idee n-ai. Ultima oara am mancat asta vara, in Romania.
Este foarte simplu!
Compozitie: - sare 10 linguri
- malai grisat 2 cani
- ulei 1/2 cana
- apa minerala 1 cana
- faina
Toate acestea in afara de faina se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa de culoare galbuie. Apoi, se tapeteaza tava cu faina iar pufuletii se modeleaza cu faina(eu am facut rondeuri). Dupa aceea, se pune la foc mic si se lasa aproximativ 30 min.
Ms de retete si eu cautam disperat sa stiu cum se fac (Si pentru oamenii -sa nu jignesc pe nimeni- care zic "Cumpara de la magazin, sunt ieftini!" eu zic ca da, intr-adevar este o metoda mult mai usoara, dar daca mananci ceva facut de mana ta, sau a unei persoane dragi, o sa fie mult mai gustos si apreciezi fiecare gram, figurat vorbind, chiar daca nu sunt chiar asa de buni, oricum nu ma refer la dezastrele culinare! )
650 ml apa;
150 gr malai;
sare groasa pentru pus in apa, sare, boia.
Facem o mamaliga din ingredientele astea pe care eu am fiert-o numai 10 minute apoi o intindem subtire de tot pe o tava cu hartie de copt si o lasam sa se raceasca. Eu am pus intre 2 hartii de copt si am intins cu sucitorul pe deasupra, in felul asta a iesit subtire si uniforma. Cand e gata racita o ungem cu ulei, sare, boia... o taiem in patrate si o coacem la cuptor la 200° C cca 50 minute. TREBUIE SA REZULTE AURII SI USCATE.
Variante care nu erau in reteta originala dar cum exista chipsuri cu gusturi din astea ma gandesc ca atunci cand facem mamaliga putem sa adaugam la final :
- ceapa prajita.
- jumatate mamaliga si jumatate piure de cartofi (iese mamaliga de cartofi italiana foarte buna la gust si din care se pot face chipsuri cu gust mai pronuntat de cartof cu siguranta).
Am gasit cautand pe net si o reteta de unde probabil s-a inspirat cea de la care m-am inspirat si eu (insa facuse mamaliga simpla ). In varianta mai originala decat originalul zice urmatoarele :
- se presara cojile de mamaliga unse cu ulei cu : arpagic sau cum ii zice in romaneste la planta "erba cipollina" http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=90
- seminte de mac.
Eu am presarat boia iute si pot spune ca e foarte, foarte buna, trebuie intinsa subtire. Cat mai subtire cu atat se usuca mai bine.
Din cantitatea de mai sus ies 2 tavi. Faceti mamaliga, o intindeti pe 2 foi. Coaceti intai una in timp ce cealalta asteapta cuminte ca nu pateste absolut nimic.
anonim_4396 întreabă: