| gloria_dinutu a întrebat:

Pot folosi pulpa proaspata de la nuca de cocos pentru prajituri? Aveti vreo reteta?

3 răspunsuri:
| Sara2 a răspuns:

Sigur ca da

| guralivul a răspuns:

Bineinteles ca o poti folosi. e mult mai gustoasa decat cea uscata.
Nuca de cocos are un foarte ridicat conţinut nutritiv şi e bogată în fibre, vitamine şi minerale. Este clasificată ca fiind un "aliment funcţional", deoarece oferă multe beneficii pentru sănătate. Vă prezentăm câteva motive pentru a introduce nuca de cocos în alimentaţie.

1. Întăreşte sistemul imunitar şi acţionează ca o armă împotriva viruşilor care pot cauza gripă, herpes, pojar, hepatita C.

2. Are efect antibacterian şi vindecă ulcerul, infecţiile gâtului şi ale tractului urinar, afecţiuni ale gingiei şi cavităţii bucale, pneumonie şi gonoree.

3. Acţionează asupra ciupercilor şi fungilor "vinovate" de candidoze, viermi intestinali, ciuperci ale piciorului sau iritaţii la copiii mici care apar din cauza scutecului.

4. Este un bun tonic şi revitalizant, vă scapă de oboseală şi se recomandă în stări de rău însoţite de lipsă de vitalitate sau în convalescenţă.

5. Are efect energizant, creşte rezistenţa la efort şi îmbunătăţeşte performanţele psihice şi fizice.

6. Îmbunătăţeşte digestia şi funcţionarea intestinelor şi favorizează absorbţia substanţelor nutritive, printre care vitamine, minerale şi aminoacizi, uşurează simptomele în colitele ulcerative şi în ulcerele stomacale.

7. Îmbunătăţeşte şi echilibrează absorbţia calciului şi magneziului şi este recomandat a fi folosită pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor şi a dinţilor, dar şi împotriva efectelor osteoporozei.
Poti sa o folosesti la orice desert

| Adelaide a răspuns:

Incearca sa odai prin razatoare si apoi sa o usuci atentie e mai bine sa o pastrezi in pungi de hartie