Cele fara cochilie, cele cu cochilie sunt scoici. Banuiesc ca midiile sunt continutul scoicilor. Ma intereseaza cum se curata! Le-ati spalat si ati observat un miros neobisnuit al apei? Eu am luat congelate din market, erau maricele si intregi. Le-am spalat in vreo 7 ape, apa se face verzuie absolut de fiecare data si miroase ingrozitor a mare si alge Am desfacut una, are un fel de stomac plin cu alge verzi, trebuie curatata fiecare individual? Se scoate stomacul asta, ca inseamna sa arunc jumatate din fiecare midie. Ma intereseaza cum mirosea apa si daca le-ati spalat intr-un fel anume. Ca reteta, eu le-am calit in ulei cu unt 10 minute, am pus sare si foarte putina lamaie, au un gust grozav, nu sunt stricate. Dar apa mirosea ingrozitor, si le-am spalat pana m-am plictisit ca degeaba, tot verde si tulbure iesea apa. Nu m-am gandit ce contin, si le-am consumat, la risc
Of,of.
Si la mine miroseau cand am luat din magazin.
Cine poate sti de cate sute de ani erau congelate.
Mi-a ramas mirosul in memorie si nu pot sa-l sterg, nu mai cumpar congelate.