Depinde de soiul de morcovi/cartofi şi depinde cum îi pui la fiert...
În general, se folosesc morcovi "tineri" ( mai mici şi subţiri, preferabil un soi bun/zaharos ) - iar anul acesta, din cauza secetei, morcivii sunt cam "lemnoşi".
Apoi, morcovii se fierb ( preferabil separat, sau împreună cu alte legume ) în ciorbă/supă - se pun tăiaţi în 4 pe lungime.
De asemenea, la salata de boeuf se folosesc cartofi albi ( care fierb mai repede ) : aceştia se pot fierbe întregi ( în coajă ) şi apoi se curăţă şi se taie cubuleţe, sau se pot curăţa şi fierbe tăiaţi cubuleţe ( caz în care vor fierbe mai repede, dar rămân APĂTOŞI şi RIŞTI să se "taie" maioneza salatei ).
Deci, e preferabil să le fierbi separat!
Bună! Te rog să te uiți pe rețeta asta. te îndrumă pas cu pas cum să faci sala boeuf. http://zinnaida.ro/2011/01/04/salata-boeuf-retete-culinare/
Cartofii trebuie fierti in coaja, separat de morcovi, deoarece nu au timpul de fierbere la fel(pana se vor fierbe cartofii, morcovii vor fi prea fierti)trebuie tinut cont de textura rezultata.Succes
Desigur ca poti, cand face mama pune si carnea, si morcovii si cartofii in aceeasi oala la acelasi timp. nu se face schimb de substante si oricum in acelasi loc vor ajunge