| diana_1881 a întrebat:

Pot sa congelez parmezanul? M-am intors de curand din Italia de unde am adus o bucata mare de parmezan si nu vreau sa o irosesc asa ca ma gandeam sa o congelez, se poate?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

eu am primit o bucata de parmezan maaaare din italia, care m-a tinut niste luni de zile fara sa se strice... am tinut-o pur si simplu in frigider, dar nu mai stiu in ce recipient am pastrat-o... sfatul meu ar fi sa cauti multe-multe retete cu parmezan si sa profiti de ocazie happy in general toate chestiile pe care le congelezi isi pierd din savoare...

5 răspunsuri:
| miriam a răspuns:

Se tine la rece nu se congeleaza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, congeleaza-l dar taie-l in bucati ca atunci cand o sa vrei sa folosesti din el sa nu il decongelezi pe tot pentru a taia doar o bucata. Nu e bine sa congelezi si sa decongelezi de multe ori ceva.

| Anca_8759 a răspuns:

Pune-l intreg, parmezanul ras si tinut mai mult timp isi pierde din calitati. Il poti scoata cu mult timp inainte de a il folosi si se poate dezgheta.

| cer a răspuns:

Parmezanul, ca si alte branzeturi de tip cascaval/branza de burduf pot fi congelate fara sa se deterioreze calitatea lor. Decongelarea e bine sa se faca lent, in frigider.

| Virgil a răspuns:

Desigur dar trebuie sa razi mai intai parmezanul altfel o sa ia foarte mult pana se decongeleaza.