Ciocolata menaj din comert nu stiu cum se face si nici nu ma-ar interesa, pentru ca este in majoritate din soia, cacao este f. putina spre deloc si alte E-uri. Personal nu o folosesc. Folosesc urmatoarea reteta : 18 linguri zahar se fierb in 10 linguri de apa pana cand devine sirop legat. Adaug 500 g lapte praf si 100 g cacao de buna calitate(exista o calitate superioara si care costa 10 RON 250 g, dar am uitat cum se numeste, nu am pastrat ambalajul si nu am mai vazut-o la supermarket) dupa ce le-am cernut prin sita si amestec energic cateva minute pe foc. Dupa aceasta operatie se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt, sau chiar cu ulei(stratul sa fie f.subtire) Variante: In cazul in care doresc sa aiba un gust cremos(torturi sau prajituri) adaug 250 g unt frecat spuma pentru a elimina apa ce o contine. In cazul in care doresc sa aiba un gust f.fin pentru prajituri selecte, in afara de unt mai adaug 3-4 galbenusuri frecate bine... Cam acestea sunt variantele mele ce ciocolata si crema la care se poate adauga ce fel de esenta vrei (rom, vanilie, portocale) Cu precizarea ca untul si galbenusurile nu le fierb ci doar le amestec cu compozitia fiarta. Se poate si fierbe dar gustul nu mai este acelasi. Sper ca am fost destul de explicita... succes.
Alexandra_Pop_1999 întreabă: