Poti sa faci asta. Ca sa reusesti iti poti cumpara o carte care se intituleaza Vinul si Cidrul... vezi la adresa de mai jos
http://www.cartiagricole.ro/cuprins/21/Vinul-si-Cidrul
sau poti sa apelezi la o reteta din alta carte Bauturi de casa *consum comert) la adresa de mai jos
http://www.cartiagricole.ro/carti/306/Bauturi-de-casa-consum-comert-
Poti merge sa le gasesti la o biblioteca, pe acestea sau altele asemanatoare.
Sau poti sa iei de buna reteta postata pe net:
"Cidru de mere (mere frumoase, zahar)
Mod de preparare: Cel mai bun cidru se obtine din mere acrisoare, dar coapte. Merele necoapte dau un cidru acru, lipsit de aroma. Merele padurete nu se folosesc singure la prepararea cidrului, ci in amestec cu alte fructe, deoarece contin mult acid si tanin. De asemenea, nu se folosesc la prepararea cidrului perele, din cauza continutului mic in acizi. Pentru a obtine un cidru superior trebuie sa alegem bine merele. Ele trebuie sa fie sanatoase, bine coapte, proaspete, sa nu fie lovite sau atacate de diverse boli (patate, mucegaite, inceput de putrezire), sa nu fie viermanoase. Merele pot fi dintr-un singur soi sau amestec de soiuri. Se prefera soiurile mai zemoase, cum sunt Renet de Champagne.
Merele alese se spala bine, se zdrobesc si se scoate sucul la presa. Sucul obtinut se strecoara printr-o panza, tifon sau sita deasa de par si se pune in vasul de fermentat. Se adauga zahar dupa dorinta si in functie de gradul de coacere al merelor. La merele mai acrisoare se va adauga mai mult zahar decat la cele dulci. La un cidru de mere coapte cu un continut normal de zahar nu se mai adauga zahar. Vasul in care se pune sucul la fermentat se astupa cu un dop de fermentatie (un dop prin care se trece capatul unui furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcan de apa). Fermentatia este mai puternica in primele zile, apoi scade in intensitate. Dupa ce fermentatia a incetat, cidrul se sifoneaza cu ajutorul unui furtun in alt vas, cu grija, pentru a nu tulbura drojdia de pe fundul vasului. Se astupa vasul si se lasa sa mai stea intr-un loc rece. Dupa ce fermentatia a incetat, ea totusi continua lent inca 4-6 saptamani, dupa care cidrul se trage in sticle, se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la rece."
Sursa:
http://forum.desprecopii.com/forum/recipe.asp?action=info&id=96
De asemenea, poti face cidru si din alte fructe, nu doar din mere.
Numai daca vrei poti, noi nu te obligam.Pa cuvant.
Cidrul este un suc obtinut din fructe si supus fermentatiei alcolice. Poti obtine cidru de: coacaze, pere, zmeura, prune, visine, cirese, corcoduse, mure, coacaze rosii, coacaze negre, macese, smochine, curmale, catina alba, caise, piersici...Ai inteles?