| yourfriend_1956 a întrebat:

Prajitura cu mar

Timp de preparare:
50 - min

Dificultate:
redusa

Ingrediente:

8 linguri zahar
8 linguri ulei
3linguri lapte
1/2 pachet praf de copt
1 ou
faina cat cuprinde sa rezulte un aluat potrivit de tare pentru 2 foi
pentru umplutura 1 kg mere se curata se dau pe razatoare apoi se calesc cu zahar dupa gust si scortisoara macinata

Mod de preparare:

Se freaca zaharul cu oul si se adauga pe rand uleiul, laptele si faina.Aluatul rezultat se imparte in 2 dupa care se intind 2 foi.Se unge tava cu putina margarina se tapeteaza cu faina apoi se pune o foaie umplutura de mar si cealalta foaie deasupra pe care o intepam din loc in loc cu o furculita.
Se coace circa 30 minute cand e rumenita se scoate se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Sugestiile si parerile sunt binevenite


Prajitura cu visine
Aluat
110 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar
300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1 varf cutit sare
2 oua
1 esenta vanilie
150 ml lapte
Umplutura
400 gr visine prospete (350 gr daca sunt congelate)
2 lingurite amidon (sau faina)
1/2 lingurita ghimbir pudra
Crusta
100 gr faina
60 gr zahar brun
150 gr unt
1 lingurita scortisoara
Preparare
1. Pentru aluat: frecati cu mixerul untul cu zahar, apoi adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Adaugati vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si la sfarsit incorporati laptele. Veti obtine un aluat consistent.
2. Scoateti samburii din visine. Pudrati-le cu ghimbir si apoi cu amidon.
3. Pentru crusta: amestecati toate ingredientele cu mana pana se omogenizeaza totul.
4. Intr-o tava rotunda de diametru 26cm puneti hartie de copt si apoi ungeti-o cu unt, inclusiv pe margini.
5. Puneti in tava jumatate din aluat, presarati apoi visinele pe toata suprafata, turnati restul de aluat. Deasupra presarati crusta sub forma de firimituri care sa acopere toata prajitura.
6. Dati la cuptor la 190C pentru 35-40 minute.
* faci testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor, pentru a fi siguri ca e facuta

Prajitura cu nuca

Durata: 120 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat: 6 oua, 150 gr nuci macinate, 150 gr zahar, 2 linguri rase de faina, 2 pliculete de zahar vanilinat. Crema: 150 gr unt, 150 gr de nuci macinate, 2 galbenusuri, zahar vanilinat, coaja rasa de la o lamaie sau rom.
Mod de preparare: Pentru blat, se separa galbenusurile de alusuri, iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile si nuca, iar la sfarsit faina. Se repartizeaza compozitia intr-o tava bine tapetata si se coace la foc potrivit. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Pentru crema, se freaca untul spuma, se adauga zaharul pudra, si se freaca pana se topeste tot. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi nuca. Se aromatizeaza dupa gust. Crema se intinde pe blat, iar deasupra se presara nuca macinata. Se taie si se serveste.

Răspuns Câştigător
| mioara a răspuns:

Uite alta :3 oua, 1cana zahar, 1lingurita de bicarbonat de amoniu stins cu suc de lamaie vanilie fiola, se amesteca totul se imparte coca in doua se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina se pune prima foaie [merele rase zahar un pahar scortisoara, si un ou ] si se pune si a doua foaie peste compozitie si se taie inainte de a pune tava la cuptor se lasa la cuptor pana se rumeneste. se scoate se presara zahar pe deasupra.

4 răspunsuri:
| Cryssy a răspuns:

Multumim pentru retete!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.

Intr-adevar multumim.
Dar am putea inlocui merele cu altceva de ex. banane big grin laughing?


bafta tuturor.

Bybey

| yourfriend_1956 explică:

Cu placere eu voi fi mereu pentru voi,, your friend"

| utzupintilie a răspuns:

Si cei daca?