Evident.
Pasteurizarea consta din ridicarea temperaturii laptelui la peste 100 grade Celsius, astfel distrugandu-sa bacteriile din continut.
La fel, si in cazul prajirii, temperatura inalta distruge bacteriile, prelungind timpul pana la degradare.
Unica problema in pastrarea prajiturii in afara frigiderului este ca, fiind la vedere, se consuma mai repede, "sa nu se usuce"
"PASTEURIZAREA
Pasteurizarea este operaţia care are ca scop distrugerea majorităţii microorganismelor şi, în particular, a bacteriilor patogene nesporulate prezente în produs, cu cea mai mică pierdere posibilă a calităţii senzoriale ale acestuia. Sporii de Bacillus şi de Clostridium, deşi sunt foarte termorezistenţi, sunt incapabili să germineze şi să se dezvolte la un pH
<
4.Produsele ce posedă un pH mai coborât decât această valoare pot fi stabilizate printr-untratament termic moderat la o temperatură mai mică de 100°C. Tratamentul termic sub 100°C se numeşte pasteurizare."
Citeste ultima propozitie.
Sara2 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: