Orezul este intr-adevar un aliment usor, sanatos si hranitor.Fiindca nu ai specificat daca vrei retete de orez cu carne sau fara, dar ai spus ca vrei niste retete usoare cu orez am sa-ti dau 2 retete foarte usoare si delicioase
Orez cu taitei(se mai spune si fideluta)la o cana de orez pui cam o mana buna de taitei, pot sa fie si putin mai multi, nu strica.Se spala orezul bine.Intr-o caratita se pune cam o cescuta de cafea cu ulei(daca o sa pui putin mai mult ulei, nu strica, dimpotriva va avea un gust mai bun iar boabele de orez nu se vor lipii intre ele) Adaugi in uleiul cald taiteii si ii lasi sa se rumeneasca bine, sa fie aurii-maronii, se adauga orezul, peste taitei, se amesteca de cateva ori, se pune apa(sa fie deasupra orezului cam 2 degete) se adauga sare si condimente de orez.Se lasa sa fiarba la foc mic, maximu 5 min, se stinge focul si se acopera cratita cu un prosop de bucatarie si se lasa cam 15 min, daca poti si juma de ora.Se serveste ca, garnitura la orice fel de mancare de carne(carne cu legume, fripturi...), sau se poate servii cu mancarur de legume fara carne sau numai cu diverse salate.
O alta reteta:2 canii de orez, 100-200 g de ciuperci, un morcov si o ceapa. Ceapa o tai maruntica si o calesti in ulei, adaugi morcovul dat la razatoare, lasi sa se caleasca putin, adaugi si ciupercile taiate feliute, mai lasi cateva minute si adaugi orezul spalat bine. Pui sare, piper si condimente de orez, adaugi apa si lasi sa fiarba tot 5 min, stingi si invelesti cratita cu un prosop de bucatarie si lasi asa pana ce orezul se umfla.Se poate manca cu diverse salate. Sper sa le faci si sa-ti placa
Pofta buna
JAPONEZA
o tabla de unt, (sau 1 margarina rama) o topesti fara sa o infierbanti, pui 4-5 linguri de miere, rahat taiat cuburele, nuca rupta bucati si putin prajita, stafide, 2-3 linguri cacao, zahar vanilat 2-3 plicuri si o punga de fulgi de orez. le amesteci toate pe foc 2-3 minute apoi le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt prajituri, o acoperi cu hartie si pui ceva greu pe prajitura ca sa fie compacta. o dai la rece si dupa 2-3 ore se poate manca
Prajitura cu orez si fructe
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 gr. faina, 100 gr. alune macinate, 200 gr. unt sau margarina, 100 gr. zahar, 1 zahar vanilat, un varf de cutit de sare, un ou. Pentru umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600 gr. orez fiert in lapte. In plus: grasime pentru tava, 8 piscoturi, 600 gr. prune (rosii), 600 gr. mere.
Mod de preparare:
Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu branza de vaci, zeama de lamaie, laptele, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert in lapte si albusurile batute spuma. Se intinde aluatul si se aseaza in tava unsa. Se presara deasupra piscoturile zdrobite marunt. Se spala prunele, se scot samburii, se taie felii si se pun peste aluat. La fel se procedeaza si cu merele curatate si taiate. Se acopera cu orezul, se baga la cuptor si se coace 25 de minute la foc iute (200 C). Apoi, se face focul mai mic (180 C) si se coace inca 35 de minute. Se stinge focul si se mai lasa prajitura 10 minute in cuptor.
Multumesc tuturor pentru retete si o sa incerc sa vad care imi place.
Cum se fac batoane din orez?
FIERBI OREZUL cu sare. cand e gata fiert trebuie sa nu mai contina deloc apa. cind e fiert si racit pui 2-3 oua intregi, piper, razi branza telemea sau cascaval, formezi cu mana bastoane cam ca si micii, le dai prin faina alba, ou batut si pesmet si le prajesti in ulei. poti sa le faci si simple fara branza sau cas. poti sa pui ciuperci tocate marunt, sau legume rase (morvovi, dovlecei)
Incercati produse la plic, RISOTTO ALLA MARINARA ori RISOTTO AI FUNGHI PORCINI de la supermarket, se prepara simplu si sunt grozave/se fierb 15 min. cu 500ml apa.
------ întreabă: