anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Prieteni imi spune cineva cum sa fac gogosi cu glazura precum in filmele acelea americane. Dau funda daca ajuta...

4 răspunsuri:
| irinuk28 a răspuns:

Uite aici un link foarte folositor, daca despre aceste gogosi e vorba: http://www.youtube.com/watch?v=6bfxutF45dc
Cat despre glazura, o prepari cum vrei sau poti sa folosesti nutella, gem sau ce vrei tu. Bafta!

| ClaireMcCollins a răspuns:

Ingrediente:
Pentru aluat:
600 gr faina (76 linguri rase)
360 ml lapte (24 linguri)
75 gr unt (5 linguri + 1 lingurita)
2 pachetele drojdie uscata
1 lingura esenta de vanilie
4 linguri zahar
2 ligurite sare
2 oua
Glazura:
ciocolata
caramele cu lapte
smantana pentru frisca
zahar pudra
Topping:
alune tocate
fulgi cocos
bombonele colorate
Drojdia se inmoaie in 5-6 linguri apa calduta si se pune deoparte.

Separat, intr-un alt vas se pune untul, zaharul si sarea. Peste ele se toarna laptele fierbinte. Se amesteca energic cu telul pana se topesc toate.
Apoi se lasa sa se raceasca pana cand ajunge caldut si atunci se toarna peste el drojdia dizolvata, ouale batute usor si esenta de vanilie. Omogenizam totul si apoi se adauga treptat faina. Dupa ce ati incorporat toata faina veti obtine un aluat elastic si lipicios.
Vasul cu aluat se acopera cu un prosop curat sau folie de plastic si se lasa la dospit timp de 1 ora intr-un loc cald, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a stat la dospit, aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina din abundenta. Si fiindca aluatul este foarte moale si lipicios se framanta putin, incorporand faina presarata, insa nu prea mult, ci doar pana poate fi manevrat. Coca trebuie sa fie elastica si moale in interior.
Se intinde cu ajutorul palmelor, nu cu sucitorul. Grosimea foii de aluat trebuie sa aiba aprox. 1, 5 cm grosime. Cu ajutorul unei forme de decupat de prajituri sau cu un pahar cu gura larga se decupeaza gogosile.
Daca doriti sa le faceti si cerculetul din interior eu am realizat acest lucru cu ajutorul unui dop de plastic.
Gogoselele se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

… si se lasa deasupra cuptorului timp de 20 min sa mai dospeasca. Se aprinde cuptorul si se incinge la foc mediu.
Inainte sa le introducem in cuptor le vom pensula la suprafata cu putin ulei (pentru a nu se usca).
Am procedat la fel si cu caramelele apoi am presarat pe deasupra gogosilor glazurate, alune tocate.
Si in final glazura de zahar, nu sunt cantitati exacte, totul se face din ochi. Peste zaharul pudra se toarna putina apa fierbinte, cateva picaturi esenta de vanilie si cativa fulgi de unt. Totul se omogenizeaza cu un tel. Consistenta acestei glazuri trebuie sa fie ca cea a mierii grose de albine. Apoi se presara bombonele colorate pe deasupra.
Pofta buna!

| Gyo5 a răspuns:

Exista deja preparate.