1. Cartofi taiati rondele.
2. Pieptul de pui taiat cubulete.
3. Smantana.
4. Cascaval.
5. Ulei
6. Sare+piper.
7. Curry.
Pui intr-o tava un pic de ulei, rondelele si pieptul de pui in straturi. Pui in smantana niste Curry+sare+piper. Torni compozitia de smantana uniform peste cartofi, apoi razi din abundenta cascaval peste (cui ii plac ciupercile, poate baga ). Bagi tava la cuptorul incins la 150 de grade, si lasi 30-45 de minute.
P.S. Reteta personala
...si da, m-am facut pofta . Via bucatarie
Pieptul de pui il poti face la gratar pentru ca e aproape cel mai bun, condimenteaza-l, fa-i un baiț din toate condimentele plus usturoi, care dă o aroma senzationala si daca ai...vin! Ca si garnitura, poti cumpara un mix de legume congelat sau il poti face chiar tu...cu morcovi, ceapa si alte legume!
Pofta mare!
Chiftele din piept de pui
Se da prin masina de tocat ( robot de bucatarie) pieptul de pui. Se adauga 2 oua, un pic de mujdei de usturoi, un cartof ras, o ceapa tocata f f marunt, patrunjel, marar, condimente ( sare, piper, cndimente). Se fac bilute care se prajesc in ulei incins.
Ca garnitura poti face: cartofi inabusiti, salata de cartofi, orez, etc.
cartofi inabusiti: se fierb cartofii, se taie cuburi mai mari decat cele pe care le punem in ciorba si se fierb. Se calesc 2 cepe mari; cand s-au calit bine, se adauga cartofii fierti, se pune sare, paprika dulce, piper si se mai lasa 10 nminute pe foc, timp in care se mesteca din cand in cand.
Salata de cartofi:
Se fierbi cartofii, se curata, se taie feliute ca pentru salata orientala. Se face un sos din: maioneza, ulei, otet ( lamaie), sare, ceapa taiata marunt, zahar. Se pune peste cartofi sosul ( dar in ultimul moment, deoarece cartofii pot absorbi sosul); se serveste rece.
Orez cu legume:
se caleste o ceapa, se adauga un dovlecel taiat feliute, 2 ardei de cloi diferite taiati cuburi, ciuperci, etc. Se lasa la calit 3 minute dupa care se pune orezul. La o cana de orez se pun 3 cani de apa cu galina. Se fierbe pana cand apa scade si orezul este fiert. Se potriveste de sare. Se adauga un cub de unt care da un gust special. Pofta buna si spor la gatit!
Buna! O reteta care ti-ar putea fi de folos gasesti chiar aici: http://www.gustos.ro/......tofi.html.
Mie imi place mult fript in tigaie fara ulei. Abia dupa ce l-ai facut asa pui un strop de ulei crud, foarte putina sare si un pic de zeama de lamaie.Il mananci cu salata.