Buna, uite iti voi da o reteta destul de simpla, am invatat-o in Italia:fierbi bine caracatita, dar atentie cu putina apa caci ea lasa apa(dupa ce o decongelezi)pina se face rosie grena, dar atentie ca sa fiarba mai bine in apa de fierbere pui 3 dopuri de pluta, asta o face s fiarba mai repede si o si inmoaie. Dupa ce s-a fiert tai telina rondele mici, adaugi masline, ulei de masline, sare dupa gust, iar la urma adaugi zeama de la lamaie si amesteci, este ca o salata de caracatita, un tipic italian.Sau mai poti face:Sos de caracatita cu paste:caracatita, o ceapa, suc de rosii, i pahar vin alb sare, piper si 1-2 catei de usturoi.
Caracatita se fierbe la fel ca si prima data, dar nu cu multa apa ca ia lasa apa la fiert, dupa ce ai fiert-o o iei de pe foc si o tai cubulete destul de mici, separat calesti ceapa cu usturoiul, adaugi sucul de rosii, dupa care stingi cu vin, in caz ca este nevoie adaugi putina apa, adaugi peste caracatita taiata cubulete mici peste, adaugi sare, piper.Lasi un pic sa se traga impreuna pentru a prinde acea aroma de condimente(ceapa, usturoi). Pastele le fierbi separat in apa cu sare, le scurgi, le pui intr-un castron mai mare iar peste adaugi sosul de caracatita care l-ai facut.
anonim_4396 întreabă: