Turta dulce:Asa ca iata reteta mea :
175 g unt
250 g miere
250 g zahar
1 lingurita bicarbonat
500 g faina
1 lingura cacao
1 lingurita condimente pisate :
scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir, anason, cardamon.
Din toate sau doar cele care va plac.
1 ou
Pentru decor :
1 albus frecat cu100 g zahar pudra.Nu trebuie batut spuma.
E bun cel de la Dr. Oetker, pentru ca contine si amidon.
Drajeuri coloate, perle de zahar...
Si hartie de copt
Preparare :
1.Se topeste untul si se amesteca impreuna cu mierea si zaharul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
2.Separat se amesteca restul ingredientelor :
faina,cacao, bicarbonatul, mirodeniile.
Se combina cele doua amestecuri si se adauga oul.
Se framanta aluatul de turta dulce. Daca e prea moale se mai adauga faina.
Se acopera cu folie si se lasa la rece 12 ore.
Apoi, tapetam tavile cu hartie de copt si incingem cuptorul la 200 grade Celsius.
Pe planseta infainata, intindem aluatul in foaie groasa de 1 cm si taiem cu formele, date prin faina.
Se aseaza in tavi si se coc 10-15 minute pana se rumenesc.La distanta de 1-2 cm.Nu cresc prea mult.
Atentie ca se ard repede.
Pentru glazura, amesteca albusul cu zaharul pudra, pana obtinem o pasta fina.
Se pot pune si cateva picaturi de lamaie. Ajuta la dizolvarea zaharului.
Punem pasta in posh si ornam dupa imaginatie.
Turta mea e ornata cu ajutorul unei scobitori si a unei pensule.
Le-am ornat impreuna cu fiica mea care are mult mai multa rabdare.
Spor la treaba!
Clatite reteta::: 3oua le sbati 10 min max, apoi pui 250gr lapte iar le zbati, apoi pui faina pana se face asa ca miarea
Am eu un sait pentru tine in care gaseti tote retele dulci si usor de pregatit, poftim:http://www.culinar.ro/....../dulciuri/
Dana_plescau întreabă:
Andreeutza_Cristinutza_1997 întreabă:
NumeNou întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: