| LeaGacy a întrebat:

Puteti sa imi ziceti ce inseamna gastronomie?laughinglaughinglaughinglaughing) dau funda la cel mai bun rasptongue

Răspuns Câştigător
| Keepitpink a răspuns:

Gastronomia este studiul relației dintre cultură și alimentație. Deseori se greșește considerând că termenul gastronomie se referă exclusiv la arta de a găti (vezi Arte culinare), dar aceasta este doar o mică parte a acestei științe. Nu se poate spune întotdeauna că un bucătar este de asemenea și un gurmand.

Din punct de vedere etimologic, cuvântul "gastronomie" este derivat din greaca antică, γaστήρ (gastér) semnificând "stomac" și νόμος (nómos) - "cunoaștere" sau "lege".

Gastronomia studiază diverse componente culturale ce au alimentația și mâncarea, în general, ca element de bază. Astfel, ea este relaționată cu Artele frumoase și Științele sociale în termeni de cultură, și cu Științele naturale referitor la aparatul digestiv al corpului uman.

Principalele activități ale unui gurmand includ descoperirea, gustarea, experimentarea, cercetarea, înțelegerea și documentarea în scris a alimentelor și mâncărurilor. Gastronomia este, prin urmare, o activitate destul de complexă. Urmărind cu atenție, oricine va descoperi că în jurul mâncărurilor există dans, teatru, pictură, sculptură, literatură, arhitectură și muzică - în alte cuvinte, Artele frumoase. Mai mult, există fizică, matematică, chimie, biologie, geologie, agronomie, precum și antropologie, istorie, filosofie, psihologie și sociologie.

Primul studiu de bază al gastronomiei este probabil eseul numit Fiziologia gustului (Physiologie du goût) publicat de Jean Anthelme Brillat-Savarin în anul 1825. Spre deosebire de tradiționalele cărți de bucate, această lucrare se ocupă de relația dintre simțuri și mâncare, tratând delectarea de la masă ca pe o știință.

În anul 2004 a fost fondată în orașul Bra (Italia) prima universitate din lume dedicată și devotată principiilor gastronomiei, denumită Universitatea de Științe Gastronomice (Università degli Studi di Scienze Gastronomiche). Misiunea acesteia este crearea unui centru internațional de cercetare și educație pentru cei care lucrează la îmbunătățirea metodelor de cultivare, la protejarea biodiversității, și la realizarea unei relații organice între gastronomie și științele agricole.

Funda?:*

11 răspunsuri:
| Cezar a răspuns:

Gastronomie se referă exclusiv la arta de a găti
Gastronomia este, prin urmare, o activitate destul de complexă
Urmărind cu atenţie, oricine va descoperi că în jurul mâncărurilor există dans, teatru, pictură, sculptură, literatură, arhitectură şi muzică - în alte cuvinte, Artele frumoase. Mai mult, există fizică, matematică, chimie, biologie, geologie, agronomie, precum şi antropologie, istorie, filosofie, psihologie şi sociologie.

| Feliciann a răspuns:

GASTRONOMÍE s. f. Arta de a prepara mâncăruri alese sau însușirea de a le aprecia calitatea, gustul. – Din fr. gastronomie.

Funda?

| RappaDanny a răspuns:

GASTRONOMÍE = Arta de a prepara mâncăruri alese sau însușirea de a le aprecia calitatea, gustul.

| Eღilia62 a răspuns:

Gastronomia e o categorie despre gătit, mâncăruri etc.

| Liquify a răspuns:

Gastronomia este arta de a prepara mancaruri si/sau insusirea de a aprecia gustul mancarilor.
Adica mai pe intelesul tuturor: chestia care se ocupa cu gatitul

| Pirkko a răspuns:

Comica mai esti, fetito! Ai mana paralizata? Nu? Cauta pe google, nu in nadragi...

| TrixLove a răspuns:

laughing este stiinta care se ocupa cu gatitul. Sper ca te-am lamurit. funda? laughing)

| d33nis a răspuns:

Gastronomia este denumirea domeniului care se ocupa cu mancarurile happy

| Loolsae a răspuns:

Mancare

| Daii27 a răspuns:

Gastronomia este studiul relaţiei dintre cultură şi alimentaţie. Deseori se greşeşte considerând că termenul gastronomie se referă exclusiv la arta de a găti, dar aceasta este doar o mică parte a acestei ştiinţe. Nu se poate spune întotdeauna că un bucătar este de asemenea şi un gurmand.

Gastronomia studiază diverse componente culturale ce au alimentaţia şi mâncarea, în general, ca element de bază. Astfel, ea este relaţionată cu Artele frumoase şi Ştiinţele sociale în termeni de cultură, şi cu Ştiinţele naturale referitor la aparatul digestiv al corpului uman.
Principalele activităţi ale unui gurmand includ descoperirea, gustarea, experimentarea, cercetarea, înţelegerea şi documentarea în scris a alimentelor şi mâncărurilor. Gastronomia este, prin urmare, o activitate destul de complexă. happy

| LeaGacy explică:

Nu va suparati dar i-am dat funda primului rasp pentru ca este mia detaliat si mi-a dat si un pupicbig grin