Iti recomandam involtini - rulouri din piept de pui. Au un aspect extraordinar si impresioneaza de fiecare data cand ai musafiri la masa. Gasesti reteta la http://www.cevabun.ro/rulouri-de-pui-cu-mozzarella-si-visine/ si, tot acolo, 15 fotografii cu etapele de preparare. Pofta buna.
Pulpe de pui (6 bucati ) cu stafide ( 200 de gr.) si bere Tuborg de sarbatori ( o doza ). Datorita gustului special de bere caramelizata, acest fel de mancare, este demetial, el facandu-se doar din pulpe, sare, bere de acest tip si mirodenii ca : busuioc, cimbru, piper. Se tine la cuptor ( 1 - 1ora si 20 minute ) si se servesc cu sau fara garnitura de cartofi natur, cu acritura de castraveti sau gogosari murati. Lucien.
Buna!
Pui Morengo
1 pui, 1 ceasca ulei, sare, 250 g ciuperci, usturoi, 1 pahar vin alb, o franzela mica, o lingura unt, 4 rosii decojite.
Se taie puiul bucati, se sareaza usor si se prajeste in ulei incins.
Carnea se scoate apoi pe o farfurie.
In uleiul ramas de la pui se prajesc felii de franzela taiate subtiri.
Ciupercile se spala si se taie felii subtiri, se pun cu unt intr-o cratita si se lasa la foc mic 15 min.
Cand s-au inmuiat, se adauga paharul cu vin alb, usturoiul taiat felii subtiri si rosiile decojite taiate felii.
Sosul obtinut se fierbe pe foc mic 30 min., se sareaza dupa gust, se mai clocoteste 10 min. si se ia de pe foc.
Bucatile de pui se pun pe un platou inconjurate de feliile de franzela si se acopera cu sosul de ciuperci.
Mancarea se serveste fierbinte.
Chiftelute de pui cu smantana
1 piept de pui, 1 ceapa, 2 cesti lapte, 2 felii de paine, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 ou, 1 lingura unt, 300 g smantana, 200 g faina, sare, ulei, piper, putina faina
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
Puiul se dezoseaza si se trece prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa.
Painea se inmoaie in lapte, se stoarce, se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat marunt.
Se fac chiftelute, care se trec prin faina si se prajesc in ulei.
Separat se prepara sosul:
Se topeste untul, se adauga o lingura de faina, se rumeneste putin si se stinge apoi cu o cana de lapte.
Se fierbe putin, dupa care se adauga smantana si se mai lasa 5 minute pe foc.
Se pune sare si piper.
Se amesteca tot timpul.
In sos se pun chiftelutele si se lasa sa fiarba impreuna 5 minute.
Se trage cratita de pe foc si sa presara marar tocat.
Piept de pui umplut
Ingrediente(4 portii): 4 bucati piept de pui, sare, piper, 2 linguri de unt, 200 g spanac, 100 g cascaval, 1 ceapa, faina, 1 ou, 3 linguri ulei, 75 g pesmet
Pieptul de pui se taie pe lung, se cresteaza si se desface pana se obtin felii de carne cat mai intinse si subtiri.
Se caleste ceapa tocata in ulei, impreuna cu spanacul fiert in prealabil si tocat.
Amestecul se sareaza si se pipereaza.
Cascavalul se taie cubulete si se amesteca cu spanacul.
Cu amestecul rezultat se umplu bucatile de piept de pui, care se prind cu scobitori sa nu se desfaca.
Se trec prin faina, ou batut si pesmet, dupa care se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
Se servesc cu salata.
Pui sote' cu cartofi
1 pui, 1 kg de cartofi, 1 pahar vin alb, sare, 1 cana supa de carne, 100 g unt, patrunjel verde tocat
Puiul se taie bucati.
Se incalzeste untul pe foc, se pun bucatile de pui sa se aureasca usor.
Bucatile de carne se scot pe farfurie si se lasa cat timp se pregateste sosul.
Sosul se pregateste astfel: in untul ramas se adauga o cana de supa de carne, putina sare si un pahar de vin alb.
Se fierbe sosul 5 min., dupa care se adauga bucatile de carne. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana cand carnea se poate consuma.
La sfarsit se adauga in sos patrunjel tocat.
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie felii groase care se pun pe un platou putin adancit spre interior.
Se stopesc cartofii cu sosul in care s-a facut puiul, iar in mijlocul platoului se pun bucatile de carne.
Se serveste totul fierbinte.
Pui cu ciuperci
1 pui, 300 g ciuperci, 2 linguri de unt, o cana supa de carne, sare verdeata tocata, piper macinat, 1 pahar de vin alb
Puiul se taie bucati si se prajeste in unt.
Carnea se sareaza usor inainte de a se praji.
Separat se curata ciupercile, se spala si se taie felii.
Ciupercile se pun in untul ramas de la pui si se calesc la foc mic 20 min.
Cand s-au inmuiat bine, se adauga o cana de supa de carne si se continua fierberea.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Bucatile de pui se acopera cu un pahar de vin alb si se lasa pe foc mic 15 min.
Se asaza carnea cu sosul de vin pe un platou, se inconjoara cu ciuperci si se presara cu verdeata tocata marunt.
Se serveste imediat.
Spor!
JetBlueJet întreabă:
anonim_4396 întreabă: