Ce o mai vedeam pe asta la teleshoping când eram mică :') E tigaie din aia dublă care se întoarce. Ai așa ceva? Nu curge pe margini?
Pai cu teleshopingul au "cumparat-o" pe sotia mea. A tot vazut, i-a placut, a zis: "O vreau!"
Nu curge pe margini. E intr-adevar buna. Una din putinele reclame adevarate. Poti face si mincare in ea. Chiar si mamaliga a facut in ea. Iasa totul superb.
Cele de la Tefal sunt de departe cele mai bune. Și au mâncare detașabile și le bagi binemersi la cuptor.
La astea face și Jamila reclamă Le-ai folosit? Chiar sunt bune?
Foarte bune.
Cauti cratite bune? Te pricepi la gatit, poti face diferenta usor la mancaruri gatite in diferite tigai?
Daca nu, atunci foloseste orice tigaie.
Ca brand bun de tigai, cele mai bune is All -Clad, au si tigai ieftine dar si scumpe si f scumpe.Mai sunt Hestan, astea te rupe la pret, is niste bijuterii dar si pretu te nimiceste Altele ar fi Wiliam sonoma si astea is f bune.
Ca si material cele mai bune is tigaile si oalele din inox, iar dintre astea cele mai bune is alea 3d si 5D care au 3 -5straturi de material, de inox, aluminiu si cupru la alea 5D.
Cratitele cele mai bune pentru om acasa is alea 3D cu 3 straturi, cu sau fara material neaderent.
Eu am ceva tigai All Clad si vreo 2 oale Viking tot inox tot 3D.
Tigaie de prajit am una all-clad de 10 inch dar e din aluminiu si cu strat de ala nonstick,adica ce nu se lipeste,sincer o am de ceva ani buni si inca nu s-a luat nimic de pe tigaia aia,ma refer sa se ia stratul ala negru antiaderent.
Bine, am folosit doara ustensile de lemn sau silicon, plastic, pentru alea nu prea se recomanda ustensile de metal, chiar daca producatorul spune ca mai merge, eu zic sa nu folosesti ustensile de metal la alea antiaderente.
Ca tigaie cu material de ala antiaderent cele mai bune dupa mine is All-Clad 3D,are la exterior inox,astea de inox is mai bune pentru ca se curata f usor,coparativ cu cele de aluminiu.
La cuptor bagi tigai care merg acolo,pe care scrie ca se pot folosi acolo.
Multi iau cate o tigaie,oala etc,nu citesc instructiunile,o baga la temperaturi de alea f inalte, sau mai stiu eu cum le folosesc, se ia materialaul ala antiaderent, ori se decoloreaza, apoi se pling ca vai brandu X de tigaie nu-i bun.
Nus bune ca nu stiu ei sa le foloseasca, cam aia este povestea cu tigaile astea.
Cele mai de calitate is All Cald asa zic profesionistii.Mai sunt si alte branduri,poti cauta pe net si vezi.
Dar in general pe la magazine de astea slabe se vind numai cratite slabe ca si brand.
Cuisinart,T-fal,analon,calfalon, KitchenAiid si alte genul asta is accesibile ca pret si destul de bune.
Inainte am avut Cuisinart si au fost f bune.
Ca sfat ce poti sa-ti dau,cauta sa aiba capace din metal,din inox,nu lua capace din sticla,au acea rama la exterior si acolo se aduna arsura si ulei,nu se mai poate curata,ori se curata f f greu.
Capacele din inox is simple,f usor de curatat,eficiente.
Oale ia din inox,alea nu trebuie sa fie cu material de ala antiaderent,nu ai pentru ce,in oale faci mincare cu multa apa, eu nu vad rostu la oale la acel material. Oalele de firma f scumpe nu au material din ala antiaderent.
Ce am spus mai sus este ce folosesc, alea nonstick nu se lipeste nimic de ele, poti sa nu pui ulei absolut deloc.
Cei care au mai folosit zic ca cele mai bune tigai cu material de asta antiaderent ar fi All-hex, dar am citit destule comentarii ca n-ar fi asa grozave.
Alt sfat, nu te lua dupa comentariile celor care au cumparat si folosit.Nus concludente,acei oameni nu stiu sa foloseasca o tigaie,ma refer la cei care se pling ca nu-s bune ca,se ia,ca se decoloreaza etc,deci nu-i baga in sama,aia nu stiu sa foloseasca cratite.
Ustensile de bucatrie cele mai bune,niste bijuterii,din tot ce am vazut is tot All-Clad,pur si simplu zici cas bijuterii am si eu de astea,de metal,lingura mare,lingura cu gaura,furculita,polonic,cleste,dar cum au astia,sincer spui cas bijuterii,asa is facute,zici cas produse Apple
La fel fac cratite si aia de la Hestan,aia si niturile care prind mineru,vai mama, la nituri aia is mai buni ca All -clad, nu stiu tigaia cum se prezinta cand gatesti, nu am folosit niciodata, nici nu cred ca o sa folosesc, pretu nu prea te lasa
Nu caut neapărat cratițe bune. Caut tigăi bune. Cred că sunt bune cratițele pe care le am. La tigăi mi se pare complicat. Nu prea fac diferența între mâncăruri gătite la tigăi diferite... Dar tot vreau o tigaie bună
Moamă... Ce te pricepi la tigăi! E prea multă informație aici. Trebuie să-mi notez pe ceva. Credeam că alea antiaderente sunt totuna cu nonstick. Eu de fapt asta vreau. Deci am acum un cuvânt nou de căutat pe google lângă tigaie. Tare.
Mie îmi ia ochii absolut orice. De exemplu, mă uit acum la o tigaie cu particule minerale de nu știu ce. Lucește frumos, serios, e foarte fashion. E de un gri care dă spre roz, genul de tigaie pe care ai agăța-o undeva să se vadă. Altă chestie: până la All-clad al tău, credeam că o tigaie de 200 de lei e scumpă...
Mersi pentru răspuns
Antiaderente este in limba romana banui,. Nonstick este in engleza,ambele inseamna de fapt acelasi lucru.
Ce este diferit? Materialul care este folosit la acea tigaie,Prima data s-a folosit teflonul,apoi ceramica,asta e mai noua,dar nu-i chiar atit de antiaderenta ca si teflonu.
Mai sunt tigai cu titan,daca ai auzit de materialul asta,fac asa tigai aia de la Hestan,dar banui ca nici materialul ala nu-i mai neaderent decat teflonul.
Teflonul inca se foloseste,dar sa modificat, sa eliminat anumite substante ce erau considerate toxice in timp, acum materialul ala antiaderant, ala negru ce il stiu toti se numeste altfel, dar nu trebuie sa bagi in sama astea.
Ce trebuie cautat, ca acel material sa nu se deslipeasca de pe acea tigaie.De ce depinde lucru asta? De brand,de calitatea acelui material.
Un brand bun, normal cauta sa faca si tigai bune.
Preturile is diferite, iar tigaile facute din mai multe straturi de metal is mai scumpe, pentru ca se fac mai greu, este nevoie de tehnologie, gindeste ca in acea grosime a tigaii ai 3 sau 5 foi de metal,trebuiesc imbinate si sa stea acolo asa impreuna.
Tigaile ieftine is facute doara dintr-o foaie de metal,e simplu,de aia is si mai ieftine.
Dar ia sa lipesti,vorba vine,foi de inox cu aluminiu si cupru, alea costa bani.
Aia ce spui tu ca luceste ar putea sa aiba material de asta titan, nanoparticule de titan, dar cum am zis nu-i mai neaderant ca alea negre.
Deci sa fie clar, in momentu de fata cel mai neaderent material folosit la tigai este ala negru PFOA sau cum se mai numeaste. Ceramica sau nanorahat cu peste prajit, tot se mai lipeste mincarea.
O tigaie de exemplu All-clad D3 de 25 cm diamentru din inox, costa undeva la 150 doalri, dar o poti gasi si la 90 dolari, am gasit eu una aseara, tocmai in Australia, cu tot cu trimis cam 90dolari.
Am zis sa o cumpar, avea ala vreo 6 ramase acu, dar mia atras atentia modelul.
Fabricantu numeste o tigaie, le da un numar, model numarul 444. 6789 de exemplu.
Ei la asta tigaia lui avea un numar la m, odel diferit de ce vinde de exemplu fabrica All-clad.
Am cautat dupa modelul de la fabrica, imediat si gasesc tigaia pe net.
Am cautat si dupa modelul vinzatorului din Australia si nu gasesc nimic
Asta inseamna ca ala o fi bagat el ceva numere sau o fi trecut cine stie ce numere acolo la descriere.
Acu stau si ma gindesc ces cu modele astea pentru ca am gasit si la fabrica si alt model, adica aceiasi tigaie la fel ii zice d3 inox, dar modelul este altul, deci ceva este facut altfel.
Preturile is diferite, de ce? Deci e ceva ce una are si alta n-are sau difereta de material.
Asa am gasit ca inoxul asta alimentar este pe calitati deci alta chestie, de aia preturile is diferite, asa ca nu am mai luat tigaias de la ala din Auastralia.
Cum o tigaie aici la mine de la fabrica sa coste 190 dolari si la ala sa coste doara 90?
Deci ceva nu-i la fel, asa ca o sa vad, caut tigaia asta de 190 dar la un pret mai mic.
Tigai ce l; ucesc is alea Hestan,mama mama ce lucesc, ce f rumoase sunt, dar is facute cu nanoparticule de titan, asa scrie, doar ca lumea nu prea e multumita de tigaile alea.
Eu am tigaia ce o folosesc acum All-clad, am dat pe ea nu mai stiu 25-30 dolari cu tot cu capac, este din aluminiu toata si cu PFOA sau cum se mai numeste.
O am de cel putin 5 ani si materialul ala nu s-a luat deloc.
Cum am zis sunt si tigai ieftine, chiar si din inox.Am si una din inox dar fara material neaderent.Este buna pentru cei care se pricep sa gateasca.
Normal cand faci mincare trebuie sa te pricepi sa gatesti,sa stii sa incalzesti tigaia,sa pui ulei sa incalzesti uleiul,apoi sa stii cand sa pui mincarea in tigaie.
Is unia care asa folosesc tigai din inox,aia bucatarii profesionisti nu folosesc tigai de astea antiaderente,cel putin eu asa am vazut.
Cred ca tu ai vazut tigaie lucioasa cu material de ala ceramica, si nalea lucesc.
Poti incerca daca este ieftina.Dar te asigur ca se va lipi mincarea, tot se lipeste.Zic asta la o tigaie f scumpa, la alea mai ieftine ceramica aia e si de mai slaba calitate, poate sa se si desprinda, am asa pe cineva care a folosit.
Eu am acum 2 tigai de astea cu ceramica, le trimit mamei in RO, is noi, una de 25 cm si alta mai micuta, zic cas cu particule minerale ceramica nu stiu ce chestii povesti, car fi cele mai bune, ori diamond ceramica, povesti.
Cum zic la ora asta nu intrece nimeni materialul ala PFOA asta este nr 1 ca antiaderent.
Nu ma pricep la tigai nici eu, dar cand vreau sa cumpar si vad cas atitea de ia durerea de cap incep sa caut sa vaz cei una, cei alta, care e mai buna etc.
E naspa cand ai de ales din mii de tigai mai bun era cand era doara 1, pe aia o luai ca alta nu era, nu mai iti faceai atitea griji, timp pierdut, ginduri, vai am luat pe asta, da parca aialanta era mai buna
Cele antiaderente sunt proaste, nu vor tine prea mult timp, optiunea ar fi una din otel sau fonta dar trebuie sa inveti cum sa ai grija de ele si cum sa gatesti in ele. Pentru cuptor cauta o tigaie cu manerul de metal si prins in nituri.
Eu folosesc de la Delimano si sunt foarte multumita de ele. Sunt antiaderente. Le-am luat la jumate de pret cand am prins o promotie. Dar nu se pot pune la cuptor.
La cuptor nu poti baga cratite sau tigai care au manere ce contin bucati de plastic pentru ca se topesc. Pentru cuptor iti trebuie mai degraba tavi, vase din sticlă termorezistenta, oale emailate sau din inox.
Ce aveti toti cu Jamila? Mie nu mi se pare atat de buna pe cat isi face reclama cu numele ala fals dar sonor.
Vad multe recomandari facute... tot dupa reclame.
Folosesc de foarte multi ani tigai, cratite, oale teflonate. Unele doar din aluminiu teflonat (ieftine), altele din alt material mai scump (habar nu am ce) dar tot teflonate. Sunt antiaderente. Si fara maner (care e din ebonita) rezista perfect la cuptor. Da, teflonul se duce dupa un timp daca "freci" bine in ele. Se spala doar cu un burete moale, nu cu sarma. Dar ce vas tine o vesnicie? Nici macar alea negre de pe piata romani.
La cuptor eu mai folosesc vase din sticla termorezistenta. Insa trebuie mare atentie. 1. Nu introduci nimic rece in ele daca deja sunt fierbinti. 2. Cand le scoti le pui pe un suport de lemn. Altfel, crapa pe orice le-ai pune.
Succes la bucatarie!