| liudka21 a întrebat:

Recomandati-mi recete delicioase pentru cei dragi. Mersi anticipat

Răspuns Câştigător
| Theodora1234 a răspuns:

Supa de dovlecei

Servita rece, este savuroasa si iti deschide apetitul!

Ingrediente si cantitati:

1 ceapa mare, taiata marunt
2 lingurite cu ulei de masline
3-4 dovlecei mici, taiati cubulete
6 cesti supa de pui

Mod de preparare:

1. Intr-o oala mare, caleste ceapa in uleiul de masline, la foc mediu.
2. Adauga dovleceii si supa de pui, fierband totul la foc mic timp de 35 de minute, sau pana cand dovleceii au devenit fragezi.
3. Raceste supa partial, adauga o treime din ea intr-un blender si amestec-o pentru cateva secunde.
4. Pune din nou toata supa la foc, pentru 5 minute, potriveste-o de sare, apoi las-o sa se raceasca. O poti pune la frigider, pentru ca atunci cand o servesti (rece) sa adaugi in farfurie o lingura cu smantana. Pofta buna!

5 răspunsuri:
| Theodora1234 a răspuns:

Pui "marinat"

Este o varianta inedita a fripturii clasice de pui, avand o aroma picanta si putin dulceaga.

Ingrediente si cantitati:

1/3 ceasca ulei de masline
3 lingurite cu otet
1 1/2 lingurite cu suc de lamaie
1 lingurita zahar
1 lingurita praf de cimbru
3/4 lingurita ienibahar macinat
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare
1/3 lingurita piper macinat
1 ardei chilli, taiat marunt
1/4 ceasca de ceapa verde, taiata marunt
2 catei de usturoi, taiati marunt
4 bucati de piept de pui dezosat, fara piele

Mod de preparare:

1. Intr-un vas, amesteca bine uleiul de masline, otetul, sucul de lamaie, zaharul, cimbrul, ienibaharul, scortisoara, sarea si piperul. Adauga apoi ardeiul, ceapa verde si usturoiul.
2. Inmoaie bucatile de piept de pui in aceasta compozitie, acopera vasul si lasa puiul la marinat, in frigider, timp de 24 de ore, intorcandu-l din cand in cand.
3. Incinge gratarul, unge-l cu ulei si rumeneste bucatile de pui marinat, pe ambele parti, timp de 8 minute. Se serveste alaturi de orez cu sofran.

| Theodora1234 a răspuns:

Tarta cu cafea si migdale

Un desert aromat, care nu necesita coacere si iti ia doar 20 de minute sa il prepari.

Ingrediente si cantitati:

18 biscuiti cu crema, zdrobiti foarte marunt
1/3 ceasca de unt, topit
1 ceasca inghetata de ciocolata, usor moale
2 cesti inghetata de cafea, usor moale
1/3 ceasca migdale macinate
1 ceasca sirop de capsune

Mod de preparare:

1. Amesteca biscuitii pisati cu untul topit si pune compozitia intr-o forma de placinta. Tine totul la frigider, timp de 15 minute, pana se intareste.
2. Pune cele doua tipuri de inghetata in straturi, presarand deasupra migdalele macinate.
3. Tine deserul la frigider timp de 3 ore, pana s-a intarit. Cu 10 minute inainte de a servi, scoate-l din frigider si adauga deasupra siropul de capsune incalzit.

| Theodora1234 a răspuns:

Astazi va recomand sa mancati ceva mai sanatos. Sa lasam prajelile sau alte bucate delicioase si sa incercam sa mancam cat mai natural. Sa va prezint o salata ce mie imi place foarte mult.

Eu am preparat cam 4 portii deci o sa va spun in mare cantitatile: 250 g orez cu bobul lung, 2 ardei grasi (daca sunteti pretentiosi si doriti o salata colorata va recomanda unul rosu si unul verde laughing 250 g telemea, 4-5 catei de usturoi, 300 g iaurt, 250 g branza dulce de vaca, 1 legatura de marar, sare, piper, 1 fir de ceapa verde.

Taiem ardeii si telemeaua cubulete mici si le amestecam. Intr-un castron separat, amestecam usturoiul pisat cu iaurtul si cu branza de vaci faramitata bine cu furculita, iar peste acestea adaugam mararul tocat si piperul si sa nu uitam de sare.

Punem orezul la fiert, acoperit, si amestecam des, timp de 10-15 minute sau pana cand orezul este fiert (in functie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). Dupa aceea, il punem intr-o strecuratoare si il clatim cu apa rece. Intr-un vas suficient de mare, amestecam toate ingredientele: ardeii, telemeaua, orezul fiert, iaurtul cu branza, mararul, piperul si la sfarsit mai punem putina sare in functie de cum va place. Ornam salata cu ceapa verde taiata rondele mici.Salata de orez cu branza si iaurt este o reteta consistenta, potrivita pentru cina sau un pranz usor si dietetic.

| Theodora1234 a răspuns:

1 pui intreg
3 linguri de mustar
2 morcovi
4 cartofi
ulei de masline
lichior
sare dupa gust

Mod de preparare

Se taie legumele si se pun intr-o tava, iar deasupra se presara putin ulei de masline.

Separat, se acopera puiul cu mustar cu ajutorul unei pensule speciale sau a unei linguri si apoi se asaza peste legumele taiate.

In prealabil, se incalzeste cuptorul la 180 C, apoi se introduce tava si se lasa timp de o ora. In timpul coacerii, se pot adauga peste pui cativa stropi de lichior.

| Theodora1234 a răspuns:

1 curcan
250g de unt
4 catei de usturoi zdrobiti
sucul de la o lamaie
ghimbir
sofran
sare
piper

Mod de preparare
Amestecati intr-o farfurie toate condimentele si cateii de usturoi zdrobiti.

Ungeti curcanul cu acest amestec si lasati-l la marinat timp de 20 de minute.

Incalziti untul intr-o tava adanca si rumeniti carnea pe toate partile apoi adaugati un pahar de apa si dati la cuptor timp de 20 minute la foc mediu.