O sugestie:faci o crema de zahar ars intr-o cratita mai mare de 4l/volum/si cand crema este gata /deja inchegata si maronie la culoare/o scoti din cuptor si peste ea, asa fierbinte cum e, pui un blat facut din6-8 oua, 6-8 linguri de zahar, 6-8 linguri de faina si un praf de copt.SELECTEZI cantitatea dorita :6 sau 8, dupa grosimea ce o vrei la blat. BAGI din nou cratita la cuptor si cand blatul e rumenit, deci copt, stingi focul, scoti cratita si cu lama cutitului treci si desprinzi blatul de peretii cratitei. Lasi apoi sa se raceasca. Pui platoul de tort peste cratita si intorci, deci rastorni tortul pe platou. Ornezi cu frisca, fructe sau ciocolata... dupa preferinte. Dai la rece. E racoros, delicios si usor de facut. Pofta buna! Daca ti se pare ca blatul nu e insiropat suficient, mai faci putin sirop rece din zahar apa si esenta de rom si insiropezi pe partea de jos, punad cu lingura sirop pe platou si cu paleta ridici usor de blat. Elena
Tort de biscuiti
1 kg de biscuiti pe care ii insiropezi.
crema poti face de care iti place tie
si se face foarte simplu: pui un strat(rand) de biscuiti, dai cu crema, pui alti biscuiti.(biscuiti ii insiropezi inainte de ai aseza in platou- ai grija sa nu ii insiropezi foarte tare ca se rup). Sper sa iti fie de folos reteta.
Prajitura cu blat de biscuiti, frisca si fructe.
Pregatire:30 min.
Racire 1 ora
Ingrediente:
150 gr. biscuiti
2 linguri zahar
200 gr unt
80 gr zahar pudra
1 ou
300 ml frisca
1 ciorchine struguri negri
2 piersici
Mod de prepare:
Dai biscuitii prin masina de tocat si amesteci praful de biscuiti cu zaharul si 75 gr unt topit.Intinzi doua treimi de compozitie intr-o tava, apoi pregatesteti crema:
freci spuma unutul ramas cu zaharul, adaugi oul si amesteci pana ce crema devine spumoasa.Cureti strugurii de samburi si piersicile de coaja si samburi, tai boabele in jumatate si piersicile bucati si le amesteci cu frisca.Intinzi apoi crema de unt peste biscuiti, apoi frisca amestecata cu fructele si la sfarsit presari biscuiti ramasi. Dai prajutura la rece pentru. 1-2 ore, dipa care o tai bucati. E foarte buna numai rece.
Desert din fructe de vara
Timp de preparare:
o ora
Ingrediente:
3 oua intregi, 250g zahar, 350ml lapte, un plic gelatina de 10g, 500g frisca, esente dupa gust, 200g piscoturi de sampanie, fructe (cat mai variate in functie de sezon): ananas rondele si bucati, kiwi, portocale, smochine, capsuni, piersici, folie alimentara.
Mod de preparare: Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc.
Gelatina se dizolva in restul de lapte (eu le mai incalzesc la microunde 30 sec) si se pune peste lapte, oua, zahar. Se fierbe pana clocoteste, amestecandu-se continuu, apoi se lasa la racit (se poate grabi racirea sub un jet de apa rece).
Frisca se bate si se amesteca cu crema racita apoi se pun fructele maruntite.
O cratita cu diametrul de 25 cm, sau mai mare, se captuseste cu folie alimentara. Se aseaza in ordine: un rand de rondele de ananas, kiwi, felii de portocale; jumatate din compozitia cu fructe; un strat de piscoturi insiropate (eu am pus sirop din conserva de piersici); cealalta jumatate din compozitia de fructe; ultimul strat de piscoturi.
Se acopera cratita si se da la frigider pentru cel putin 12 ore.
Tiramisu e prajitura
Ai nevoie de piscoturi, cafea, crema pentru tiramisu si cacao.Inmoi piscoturile in cafea, dupa primul strat de piscoturi pui crema, mai pui un strat de piscoturi iar crema si peste crema pui cacao
Pofta buna :*:*
O gasesti la magazin(intreaba de crema pentru tiramisu )
scuze nu am putut lasa mesaj
Tort Valuri de Ciocolata Ingrediente
9 oua
500 g zahar
1, 5 pachet unt sau margarina
3 linguri faina
100 g cacao
8 linguri apa
Mod de preparare
Se pune pe foc pana se topeste zaharul, apoi se amesteca cu unt (margarina), cacao, apa si se fierbe putin.
Se ia de pe foc, se raceste, apoi se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca.
Se scoate jumatate din aceasta compozitie si se pune la frigider.
Peste cealalta jumatate se pun albusurile batute spuma si faina si se pune la copt intr-o cratita (rotunda), unsa si tapetata cu hartie, aproximativ 40 de minute.
Se scoate blatul de la cuptor (blatul ramane putin cremos cam ca la un pandispan), se raceste si se imbraca cu crema care a fost tinuta la frigider.
Se pudreaza cu cacao sau se orneaza cu frisca.
Tort Rece
Acest tort rece se prepara usor si cu siguranta va fi desertul favorit al familiei in timpul zilelor de nastere, pe masa festiva de Craciun sau revelion.
Ingrediente
300 gr. unt
300 gr. zahar pudra
350 gr. zahar tos
50 gr. cacao
300 gr. lapte praf
150 ml. lapte dulce
4 oua
miezul de la 15 nuci
bucati de ciocolata
coaja de portocala
Mod de preparare
150 gr. zahar tos se topeste (caramel) si se adauga miezul de nuca, dupa care se rastoarna pe un fund de lemn care a fost uns in prealabil cu unt, lasindu-se sa se raceasca.
150 ml. lapte dulce se amesteca cu 50 gr. cacao si se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit.
Din 300 gr. unt se scoate apa, se adauga zaharul pudra si se freaca bine pana nu se mai simte zaharul. Treptat se adauga cate un galbenus, pana le punem pe toate cele 4, apoi se amesteca cu cacaoa fiarta, laptele praf, bucatile de ciocolata, coaja de portocala, si cateva bucati din nuca pralinata.
Albusurile de la cele 4 oua se bat cu 200 gr. zahar tos, pe baie de aburi, pana se intaresc. Se lasa sa se raceasca apoi se pune peste compozitia obtinuta mai devreme si asezata intr-un vas ceramic cu peretii drepti.
Dupa asezarea albusului, presarati peste acesta nuca caramelizata ramasa si puteti rade si putina ciocolata deasupra.
Se aseaza in congelator, si se serveste la cel putin 5 ore de la preparare.
Pofta buna! Tort Tiramisu
Ingrediente
1 blat de tort de cacao
3 linguri de cafea solubila
2 oua
100 g zahar
400 g branza crema
200 g smantana sau frisca nebatuta
50 g cacao
200 ml apa calda
Mod de preparare
Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul;
Se adauga brinza crema si smantana si se mai amesteca inca 10 minute
cu mixerul, se desface blatul in doua, se insiropeaza partea de jos cu jumatate de cafea (fata exterioara) si cealalta jumatatate cu restul de lichid (partea interioara);
Se acopera partea de jos a blatului cu jumatate din crema, se suprapune cealalta parte a blatului si se acopera cu restul de crema;
Tort de Mere
Pe deaspura se cerne cacao, folosind o sita mica, se tine la frigider cel putin 4-5 ore inainte de a fi servit. Ingrediente
1, 5 kg mere, caise sau pere
1 lingura unt sau margarina
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri apa
100 g frisca
Mod de preparare
Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua). Daca fructele sunt
mai tari si nu sunt prea zemoase se pune in scobitura samburilor un pic de unt;
Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa, se amesteca pana se omogenizeza;
Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand se intoarce vasul, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada);
La sfarsit se adauga albusurile batuta spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin si se amesteca usor cu o lingura.
Cand totul e gata, se adauga aluatul obtinut peste merele puse in tava. Se da tava la cuptor la foc mediu si se lasa tortul la copt pentru circa 45 de minute;
Se scoate tava din cuptor, se pune un platou peste tava si se rastoarna tortul pe platou. Se la sa se raceasca bine, dupa care se poate orna cu frisca sau cu crema. Tort de Portocale Ingrediente
6 oua
3 pliculete de gelatina
350 g zahar
4 plicuri de zahar vanilat
1 l lapte
8 portocale
500 ml frisca lichida
1 pumn de stafide
24 piscoturi de sampanie
Mod de preparare
Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, apoi se continua amestecarea pe foc intr-un vas cu apa;
3 pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc, (nu direct ci tot intr-un vas cu apa} pana ce se omogenizeaza;
Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face crema;
Se adauga un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de portocala rasa, se lasa la rece;
Se bate frisca si separat albusurile;
Dupa ce se raceste crema se amesteca cate o lingura intr-un castron mai mare din fiecare (frisca, albusuri, crema);
Portocalele se curata si se taie rondele;
Se inmoaie piscoturile in lapte cu un plic de zahar vanilat si se pun pe o farfurie
Se raceste o cratita, se tapeteaza peretii cu piscoturile inmuiate, se pun pe fund felii de portocale. Se adauga jumatate din compozitia de crema, se pun piscoturi daca au ramas sau portocale, se adauga cealalta jumatatea din compozitia de crema. Pe deasupra se pun felii de portocale frumos aranjate si se pune la rece.
Tips:
Ai nevoie de blat, finetti, sticluta de rom, frisca
Bagi o cana cu apa si rom la microunde; insiropezi blatul de tort;
Faci frisca cu paletele/mixer o amesteci cu finetii ca sa-l poti intinde pe blat, pui frisca pe tort; eu am pus dulceata si prin inauntru pe frisca cu finetti. Acoperi cu frisca. Restul mai inventezi tu
Arata foarte bine si e usor de facut.
http://gospodini.blogspot.com/2009/07/tort-anastasia.html
Tort de zahar ars
Ingrediente:
-topim 150 g zahar in oala in care facem tortul. Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o(avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi). Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:
pentru crema avem nevoie de:
-8 oua intregi
-1 litru lapte.
Toate acestea se mixeaza bine de tot.
Pentru blat(facem in alt castron):
-5 oua intregi
-1 cana zahar
-1 cana faina
Preparare:
Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.
Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata...Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!
Timp Preparare: 2 h