lolita
| lolita a întrebat:

Recunosc, sunt o bucatareasa foarte proasta cand vine vorba de retete noi. De cateva zile aveam pofta sa manac o ciorba de rosii. Azi fiind singura acasa, am decis sa o fac, am luat o reteta la nimereala si mi-a iesit... oribila. Vreau o reteta va rog, asa ca la bunica acasa!

5 răspunsuri:
| nellyneliana a răspuns:

CIORBA DE ROSII

Timp de preparare:
1 h20 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 kg rosii, 2 cepe, 1 ceasca orez, 1 lingura zahar, 2-3 linguri ulei, patrunjel verde, sare

Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat se inabusa orezul in ulei, se picura putina apa fierbinte si apoi se pune la fiert. Dupa ce a scazut apa si este aproape fiert, se toarna orezul in zeama de rosii strecurata si se fierbe bine. La urma se adauga zaharul si se serveste cu patrunjel verde tocat marunt, un pahar de zeama de rosii crude si ardei dati prin masina de carne impreuna cu frunze de telina, toate adaugate in ultimul moment pentru a revitaminiza ciorba.
Gasesti reteta:http://www.gustos.ro/retete-culinare/borsuri-si-ciorbe/ciorba-de-rosii.html ...eu de aici am luat-o... Pofta buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Drangalasa, toate supele de rosii sunt oribile(din punctul meu de vedere)ceea ce inseamna ca esti buna de bucatareasa, ti-a iesit supa ca la carte.

| Silvia a răspuns:

Sunt de acord cu ZAZUtotea laughing.
Incearca mai bine o supa de galustebig grin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai depinde cata vrei sa faci...Eu ii zic supa de bulionthinking
iti trebuie o ceapa si o cutie de sos de rosii[bulion]...prajesti putin ceapa, pui bulionul apoi torni apa peste...astepti sa fiarba ceapa apoi pui macaroane si le lasi vreo 5 minute sa fiarbahappy
apoi gatabatting eyelashes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Supele de rosii sunt excelente daca sti sa le faci.Personal prefer supa de rosii cu galuste.Cauta pe google si o sa gasesti multe retete!